Acasă Actualitate Pe durata programului TM2023, Agenția Națională Antidrog, prin CPECA Timiș, va derula...

Pe durata programului TM2023, Agenția Națională Antidrog, prin CPECA Timiș, va derula activități preventive

DISTRIBUIȚI

Pe durata programului cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș, va derula o serie de activități preventive, în vederea asigurării unui climat optim de desfășurare a evenimentelor.

În acest context, specialiștii CPECA Timiș vor acționa pe 3 paliere.

Astfel, premergător debutului programului, s-au desfășurat activități de informare antidrog, adresate personalului angajat al barurilor și teraselor din zona Piața Unirii Timișoara, cu privire la aspectele legislative din domeniul drogurilor și pentru prevenirea și recunoașterea semnelor consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, specialiștii antidrog vor desfășura, începând de astăzi, 17 februarie a.c., când are loc deschiderea oficială a programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul evenimentelor care vor avea loc, prin amplasarea în incinta acestora a unor infopoint-uri, unde participanții vor obține informații cu privire la riscurile de consum, efectele juridice și modul în care pot solicita ajutor în caz de pericol.

Totodată, împreună cu polițiștii rutieri din județul Timiș, specialiștii antidrog vor participa la activități de informare și conștientizare a conducătorilor auto, în vederea reducerii evenimentelor rutiere cauzate de consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

Reamintim faptul că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă, gratuit și confidențial, servicii specializate pentru consumul şi dependența de droguri, iar persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel. verde: 0 800 8 700 700 sau să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș din Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 15, Timișoara.

 

Comentarii

comentarii