Acasă Cultura Pe o vreme capricioasă, Ansamblul „Banatul” a făcut show în Parcul Rozelor

Pe o vreme capricioasă, Ansamblul „Banatul” a făcut show în Parcul Rozelor

293
DISTRIBUIȚI

festival1

Recital de zile mari susţinut, vineri seara, în Parcul Rozelor din Timişoara, de Ansamblul Profesionist „Banatul”. În ciuda vremii capricioase, timişorenii au ieşit din case pentru a vedea un spectacol de artă populară autentică.

Cântecul, dansul şi voia bună au început cu o suită de orchestră, urmată de un dans de câmpie. Spectatorii s-au încălzit imediat ce pe scenă au urcat cunoscuţii artişti Mihaela Petrovici, Liliana Laichici şi Dana Gruescu. Show-ul, care a avut loc în cadrul tradiţionalului eveniment „Festivalul inimilor”, s-a încheiat cu un dans de munte.

În ultima jumătate de an, de când are o nouă conducere, Ansamblul Profesionist „Banatul” şi-a schimbat vizibil modul de prezentare. Orchestra are un dirijor tânăr şi plin de energie. De fapt, Sebastian Roşca este cel mai tânăr dirijor de mare ansamblu folcloric din România. Repertoriul ales de el şi maniera de interpretare scot mai mult în evidenţă calităţile de excepţie ale fiecărui instrumentist.

O abordare nouă se observă şi în privinţa dansatorilor de la Ansamblul „Banatul”. Brânduşa şi Nicolae Stănescu au adus nu doar mişcări coregrafice noi, ci şi o altă atitudine pe scenă, totul coducând spre mai mult autentic. Festivalul Inimilor a început joi, cu Ansamblul „Timişul” şi cunoscuţi interpreţi muzicali, ca Nicoleta Voica, Andreea Voica, Vasile Conea sau Carmen Popovici-Dumbravă.

Chiar şi în cazul celor mai exigenţi consumatori de folclor, apariţiile artistice ale Ansamblului Profesionist „Banatul” le transmit acel fior, acel sentiment rar al întâlnirii cu arta populară autentică .

Comentarii

comentarii