Acasă Actualitate Pe unele străzi din Timişoara, iluminatul stradal lipseşte noaptea, iar ziua face...

Pe unele străzi din Timişoara, iluminatul stradal lipseşte noaptea, iar ziua face concurenţă lumânărilor din biserici

813
DISTRIBUIȚI

Timişorenii trăiesc de ani buni, un paradox. Acela, în care multe străzi sunt luminate noaptea doar de câteva felinare chioare, aprinse ici colo, iar ziua fac concurenţă lumânărilor din biserici. Cetăţenii care locuiesc în zonele respective sunt extrem de supăraţi din cauza aceasta, dar şi de faptul că cei de la primărie şi Enel nu le-a putut explica de ce ard inutil becurile pe străzi ziua în amiaza mare, spunând că primăria face risipă pe banii lor.

De exemplu, în a doua zi după noaptea de inviere a Domnului nostru Iisus Hristos, pe mai multe străzi din zona Mehala ( câteva exemple: Grigore Alexandrescu, Crişan, Locotenent Ovidiu Balea, etc), becurile au rămas aprinse de peste noapte toată ziua, fără ca cei responsabili să le stingă.

Trecând în cursul zilei de luni, 29 aprilie 2019, pe străzile respective şi văzând becurile aprinse ziua în amiaza mare pe banii contribuabilor, am sunat la 0256/929, unde a răspuns o doamnă care s-a prezentat cu numele de Magda Strugariu de la Call Center Bucureşti. Sesizându-i situţia de la Timişoara mi-a spus că nu ştie nimic, să aştept că se interesează la colegii de la Timişoara, după care a revenit spunându-mi că aceştia nu cunosc situaţia sesizată şi vor pleca în zonă.

În jurul orei 18,00, m-am deplasat în zona respectivă şi am constatat aceeaşi situaţie: becurile ardeau mai abitir decât noaptea, dar… “fără să lumineze” dat faptului că lumina naturală dată de Dumnezeu era mai puternică decât ele care au menirea să lumineze doar noaptea.

Parafrazândul pe Băsescu, pe vremea când era titular la Ministerul Transporturilor,– Aici sunt banii dumneavoastră!, spunem şi noi în faţa acestei risipe pe banii contribuabilor: Aici sunt banii dumneavoastră! Nu omitem nici pe angajata de mai sus care era vizibil deranjată de telefonul şi sesizarea mea şi la care mai bine nu aş fi sunat, pentru că nu m-a lămurit cu nimic, becurile au continuat să ardă iar eu m-am ales cu supărarea doamnei că am deranjat-o în zi de Sfântă sărbătoare şi cu facturi majorate.

UPDATE: E-Distribuție Banat – drept la replică:

”Din cauza vântului puternic înregistrat sâmbătă, 27 aprilie, în zona Mehala s-a produs un scurtcircuit între rețeaua de alimentare a iluminatului public și linia electrică aeriană ce deservește consumatorii din zonă. Deranjamentul privind funcționarea improprie a iluminatului public a fost înregistrat în dimineața zilei de luni, 29 aprilie, la ora 8.10 iar în urma intervenției efectuate, în cursul serii acesta a revenit la parametri normali de funcționare.”

 

Comentarii

comentarii