Acasă Stiri recomandate Pedalarea de primăvară văzută din cer

Pedalarea de primăvară văzută din cer

DISTRIBUIȚI

GALERIE FOTO

Pentru a demonstra că Timişoara este capitala bicicletelor, peste 3.000 de timişoreni au participat la “Pedalarea de primăvară”, eveniment organizat duminică de Verde pentru Biciclete. Aflată la cea de a cincea ediţie, din toţi atâţi ani, manifestarea a devenit o adevărată sărbătoare a oraşului.

În cinci ani, Fundaţia Bega, prin Verde pentru Biciclete, a reuşit să schimbe mentalităţile oamenilor dar şi a autorităţilor locale. “Este cel mai mare număr de biciclişti la un eveniment organizat de noi. Nu mă aşteptam să fim aşa de mulţi. Dar este semnul că munca noastră de cinci ani nu a fost în zadar”, spune Romina Faur, coordonatoare proiectului Verde pentru Biciclete. Văzută de sus, Pedalarea de primăvară din acest an a fost cu adevărat impresionantă. Bicicliştii s-au adunat, ca de obicei, în parcarea de la Timco, iar apoi au străbătut traseul: Circumvalaţiunii, Calea Aradului, Calea Lipovei, Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei. Coloana de biciclişti s-a întins pe kilometri întregi. 
Până în prezent s-au cei de la Verde pentru Biciclete au înmatriculat aproape 15.000 biciclete. În Timişoara s-au amenajat 60 de kilometri de piste de biciclete. Atitudinea şoferilor s-a schimbat şi ea, nu se mai claxonează, nu se mai enervează pe bicicliştii. De asemenea, au fost montate 200 de rastele pentru biciclete în diferite locaţii: pieţe, şcoli, fabrici şi instituţii.

 

{vsig}galerie/pedalare cer{/vsig}

 

Comentarii

comentarii