Acasă Actualitate Peer Learning – cu elevii de la Liceul Lenau Timişoara şi cu...

Peer Learning – cu elevii de la Liceul Lenau Timişoara şi cu minorii privaţi de libertate de la Buziaş

429
DISTRIBUIȚI

elevii de la lenau si de la buziasDSC06526

În data de 12 iunie, Centrul Educativ Buziaş (CEB), în colaborare cu Liceul Lenau Timişoara, a început derularea programului “Peer Learning”, destinat minorilor și tinerilor privați de libertate.

 

Lavinia Soloţchi, PR CEB, a explicat că acest program este una dintre cele mai importante activități derulate în cadrul proiectului My Compass – My Community Passport, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Lifelong Learning Programme.

Programul destinat tinerilor se va derula pe o perioadă de 3 luni, în colaborare cu elevi şi profesori ai Liceului Teoretic „ Nikolaus Lenau” Timișoara. Principalele obiective au în vedere dezvoltarea unor competenţe cheie ale tinerilor internați în centre educative de detenție: spirit civic, învăţarea unei limbi străine, competenţe de antreprenoriat. În urma parcurgerii activităților prevăzute se preconizează creșterea gradului de inserție socială, în momentul punerii în libertate. Un al doilea obiectiv, deși nu vizat în mod direct, este acela de a reduce distanța percepută între tinerii care au încălcat legea și cei aflați în comunitate, întrucât percepția pozitivă a societății este unul dintre factorii care pot favoriza reinserţia socială a minorului delincvent.
La prima întâlnire, găzduită de Liceul Lenau, au participat un număr de 25 elevi ai liceului și 22 minori internaţi în cadrul CEB. Activitatea, derulată pe parcursul a trei ore, a reunit o serie de momente interactive, a surprins colaborarea între cele două categorii de tineri, fiind depășite barierele actuale, determinate de statutul acestora. Finalul întregii activități este prevăzut în luna septembrie, prin organizarea unui teatru-forum, la care vor fi invitați să participe și elevi ai altor școli, precum și factori de decizie ai acestor instituții, în vederea diseminării la o scală cât mai largă a informațiilor și rezultatelor proiectului.

 

Comentarii

comentarii