Acasă Actualitate Pelerinaj la Arsenie Boca. „Sfântul Ardealului” este comemorat la Mănăstirea Prislop. Peste...

Pelerinaj la Arsenie Boca. „Sfântul Ardealului” este comemorat la Mănăstirea Prislop. Peste 10.000 de oameni sunt așteptați la sărbătoare

735
DISTRIBUIȚI

Arsenie Boca mormant PrislopPelerinaj la Arsenie Boca. Sfântul părinte este comemorat la Mânăstirea Prislop, județul Hunedoara.

În 28 noiembrie se împlinesc 27 de ani de la moartea duhovnicului. Mii de credincioși au venit din toată țară ca să închine rugăciuni fierbinți la slujba de duminică, în cinstea celui considerat „Sfântul Ardealului”. Reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei se așteaptă ca peste 10.000 de oameni să treacă pragul mânăstirii din Țara Hațegului la slujba de pomenire a lui Arsenie Boca.
Mânăstirea Prislop din județul Hunedoara devine un loc pe pelerinaj pentru credincioșii care se roagă la mormântul părintelui Arsenie Boca.
Deși duhovnicul nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, oamenii vin din toată țara, convinși că „Sfântul Ardealului” i-ar putea vindeca suferințe printr-o minune.
„Oamenii merg acolo pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, prin mijlocirea sfinților, a părintelui Arsenie Boca și a Sfântului Ioan de la Prislop. Ei trebuie să aibă răbdare, să aibă decență. Credincioșii care ajung la Mănăstirea Prislop trebuie să se poarte în consonanță cu locul. Este vorba de un loc sfânt, este un așezământ monahal (…), locul fiind sfințit și prin faptul că a trăit acolo părintele Arsenie Boca și a rectitorit oarecum mănăstirea”, a spus preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, pentru Ziarul Hunedoareanul.
Arsenie Boca este comemorat la Mânăstirea Prislop. Sfântul părinte ar fi prezis moartea soților Ceaușescu
Peste 10.000 de pelerini sunt așteptați să vină, luni, la slujba de pomenire a părintelui Arsenie Boca. Stareța lăcașului de cult a cerut ajutorul autorităților pentru a face față mulțimii de credincioși care vor trece pragul mânăstirii. Totodată, au fost împărțite chiar și broșuri prin care credincioșii au fost sfătuiți cum să se comporte în mănăstirea Prislop.
„Pelerinii trebuie să respecte regulile din mănăstire. Să nu arunce bani în lac sau pe la rădăcinile copacilor. Mulți dintre oamenii care vin la Mănăstirea Prislop au o educație religioasă și știu cum să se comporte. O altă parte dintre pelerini nu au probabil o relație foarte strânsă cu biserica și atunci nu știu uneori cum să se comporte”, a precizat preotul Gabriel Miricescu.
Sfântul Părinte Arsenie Boca s-a stins din viață la 28 noiembrie 1989, la vârsta de 79 de ani. Teolog și artist plastic, părintele Arsenie este considerat de ucenicii săi cel mai mare duhovnic român al secolului XX. A fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde, datorită credinței și personalității sale, a atras mii de credincioși.
Persecutat de Securitatea comunistă, Arsenie Boca a făcut o serie de predicţii, cu mulţi ani înainte de moartea sa, legate de criza din România, de moartea Ceaușeștilor, dar şi de faptul că Bucureştiul ar putea fi afectat de o calamitate.
În acest an, pe internet a început să circule un material audio cu ceea ce pare a fi vocea Părintelui Arsenie Boca. Materialul, ce are o durată de trei minute, prezintă câteva dintre sfaturile şi învăţăturile lui Arsenie Boca pentru cei care caută liniştea sufletească.

 

Comentarii

comentarii