Acasă Economic Penny Market deschide primul său magazin în Reşiţa

Penny Market deschide primul său magazin în Reşiţa

331
DISTRIBUIȚI

penny resita

Rewe România deschide miercuri un magazin Penny Market la Reşiţa, primul al retailerului din acest oraş şi al 150-lea la nivel naţional, a anunţat retailerul, investiţia într-o astfel de unitate fiind de circa două milioane euro.

Noul magazin Penny Market a creat, la nivel local, 16 locuri de muncă. Rewe România, parte a grupului german omonim, mai operează în România opt magazine XXL Mega Discount. În luna mai, Rewe România anunţa că are în plan deschiderea a peste 35 de magazine în următorii doi ani şi a unei noi platforme logistice.
Astfel, în perioada 2014-2015, Rewe România urmează să deschidă între 35 şi 45 de noi unităţi Penny Market şi o a treia platformă logistică, în zona Moldovei, după cele două deja existente, în Turda, judeţul Cluj, şi Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov. Potrivit unor informaţii anterioare, investiţia într-un magazin este de circa două milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului. Grupul Rewe România este format din două companii, una operativă (magazinele – n.r.) REWE România SRL şi o firmă de dezvoltare imobiliară – REWE Projektentwicklung. Anul trecut, afacerile cumulate ale celor două firme au depăşit 500 milioane euro. Cifra de afaceri înregistrată de compania Rewe România a fost de 2,19 miliarde lei, reprezentând o creştere de 12,9% faţă de anul anterior, iar cea a diviziei de real estate Rewe Projektentwicklung România a ajuns la 61,7 milioane lei. Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl. În România, grupul german Rewe mai este prezent prin lanţul de supermarketuri Billa, care numără 82 de unităţi.

Comentarii

comentarii