Acasă Actualitate Pentru a se evita infecțiile necontrolate cu SARS-COV2, învățământul online este singura...

Pentru a se evita infecțiile necontrolate cu SARS-COV2, învățământul online este singura șansă în anul școlar 2020 -2021

838
DISTRIBUIȚI

În timp ce președintele țării a ieșit în fața națiunii ca să anunțe că, în 14 septembrie, vor reîncepe cursurile în noul an școlar 2020 -2021, online sau față în față, Ministerul Educației a anunțat un proiect de ordonanță de urgență, care arată că sistemul de învățământ on-line va fi practicat și în viitorul an școlar.

De fapt pentru sănătatea elevilor și a profesorilor și pentru siguranța familiilor acestora și pentru binele tuturor, soluția cea mai clară și sigură este învățământul online, pentru a se evita declanșarea la cote greu de controlat a infectărilor cu SARS-COV2.

”În învățământul preuniversitar, activitățile prevăzute la art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pot fi realizate de cadrele didactice și în modul on-line sau prin alte mijloace tehnice de comunicare.

Măsurile luate de inspectoratele şcolare, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de unităţile de învăţământ preuniversitar în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică pe perioada anului şcolar 2020-2021.

Totodată, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care impun prezenţa fizică a elevilor în unităţile de învăţământ, ca urmare a deciziei autorităților competente, Ministerul Educației și Cercetării poate modifica prin ordin de ministru numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire prin planurile-cadru de învăţământ, precum și ponderea numărului de ore de predare şi evaluare în programa școlară aprobată”, am citat din nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

Comentarii

comentarii