Acasă Economic Pentru că nu au voie la toaletă, muncitorii sunt forţaţi să poarte...

Pentru că nu au voie la toaletă, muncitorii sunt forţaţi să poarte pamperşi! Unde? În AMERICA…’’țara tuturor posibilităților’’!

DISTRIBUIȚI

mun mSă ți se interzică în mod regulat pauzele de toaletă şi astfel să ajungi să porți pamperşi în timp ce lucrezi, depășește cu mult frica românilor de securitatea lui Ceaușescu. Și totul este real. Ţara unde muncitorii din abatoare sunt forţaţi să poarte pamperşi, pentru că nu au voie la toaletă, se numește AMERICA, ’’țara tuturor posibilităților’’. Un studiu al ONG-ului Oxfam America arată că angajații din sectorul carnii de pasare din SUA lucreaza într-un climat dominat de o așa mare frică, încât le este teamă să ceară pauze pentru a merge la toaletă și pentru a nu-și face nevoile pe ei, poartă pamperși în timpul serviciului. Urinează și defechează în picioare în fața bandei de lucru, purtând pamperși la locul de muncă, reducându-și consumul de lichide și de fluide până la niveluri periculos de scăzute și riscând grave probleme de sănătate, se mai spune în studiu. Șefii își bat joc de ei şi îi ameninţă cu sancţiuni sau cu concedierea. Pauza le este de 10 minute, insuficiente pentru a folosi toaleta, având în vedere că cei care așteaptă sunt foarte mulți. Mai sunt și alte țări unde muncitorul este tratat ca o vită.
Și la noi în România, mai precis în Timișoara există o firmă privată străină, unde, directoarea, (soție și mamă) a ’’dotat’’ toaleta cu un caiet-registru și impune salariațiilor să se înregistreze atunci când folosesc toaleta. Avem și firme private românești, unde nu numai patronii, dar și șefuleții se poartă cu angajații, ca și când aceștia ar fi negrii pe plantații. Oare, așa trebuie să arate democrația? Oare, aceasta este adevărata fațadă a capitalismului?

Comentarii

comentarii