Acasă Actualitate Pentru Voi Timişoara face lobby pentru ca ONG-uri-le să acceseze finanţări publice

Pentru Voi Timişoara face lobby pentru ca ONG-uri-le să acceseze finanţări publice

668
DISTRIBUIȚI

Pentru Voi -foto lailaaaa OOOnuuu   Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara, partener pe Regiunea Vest în proiectul „ONG-uri mai puternice împreună – Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, organizează o sesiune de consultări regionale în cadrul unui workshop, joi, 19 iunie.

Proiectul se derulează până în 31 noiembrie 2015, fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul este implementat de Confederaţia Caritas România şi partenerii Fundaţia “Alături de Voi” Iaşi, Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare şi Caritas Norvegia.
Laila Onu, directorul Fundaţiei “Pentru Voi” a explicat că workshop-ul face parte dintr-un amplu proces de consultare la nivel naţional cu reprezentanţi ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale şi ai autorităţilor publice locale, din cinci regiuni, cu scopul de a culege date şi opinii care să contribuie la elaborarea unei propuneri de politică publică de finanţare a serviciilor sociale.
Consultările regionale pornesc de la premisa că serviciile sociale constituie un pilon central al politicilor de incluziune şi coeziune socială şi un factor de creştere a calităţii vieţii persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate.
“Prin procesul de consultare vom stimula colaborarea între ONG-uri în vederea creşterii reprezentativităţii furnizorilor privaţi de servicii sociale şi dialogul cu autorităţile centrale şi locale prin implicarea directă în dezbateri, în vederea culegerii de date şi opinii care să contribuie la elaborarea unui model de finanţare sustenabilă a serviciilor sociale. De asemenea, vom explora şi vom propune modalităţi de instituire a unor mecansime prin care să se asigure furnizorilor privaţi finanţare, astfel încât serviciile oferite de aceştia să beneficieze de stabilitate şi continuitate. De 18 ani, Fundaţia „Pentru Voi” face demersuri pentru a găsi o modalitate de asigurare a unei finanţări constante şi predictibile a serviciilor sociale. Avem speranţa că propunerile de politică publică elaborate în cadrul acestui proiect vor fi acceptate de decidenţii politici”, a declarat Laila Onu.

Comentarii

comentarii