Acasă National PERCHEZIŢII în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii...

PERCHEZIŢII în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale

DISTRIBUIȚI

mascati

UPDATE

Poliţiştii fac joi şase percheziţii în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale, printre persoanele vizate fiind administratorul unei reţele de clinici private, un medic şi angajaţi ai Direcţiei Antifraudă din CNAS, potrivit unor surse din Poliţie.

 

Descinderile au loc și la o clinică privată din Timișoara, la clinica SelfMed. Anchetatorii au informații că acolo erau decontate servicii medicale care nu erau efectuate, dar și rețete care erau decontate de angajații clinicii SelfMed cu sprijinul unor funcționari de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, mai exact din cadrul Direcției Regionale Monitorizare și Control Antifraudă.

Prejudiciul estimat de procurori în acest caz se ridică la 100.000 de lei. Deocamdată nu se cunoaște numărul persoanelor implicate în această rețea.

Anchetatorii au bănuieli că au fost raportate 18 consultații ale unui singur pacient. De asemenea, medicii au raportat cătra Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș că au consultat 800 de pacienți într-o singură lună.

La Timișoara este percheziționat sediul clinicii SelfMed, condusă de Diana Nicoară, soția lui Flavius Nicoară, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului. Descinderi au loc și la locuința lui Cristian Careba, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, suspectat de anchetatori că ar fi facilitat aceste decontări, conform Digi24.

UPDATE: Parchetul General a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că ”se efectuează cercetări faţă de reprezentanţii legali ai unor furnizori de servicii medicale din judeţele Timiş şi Mehedinţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, existând suspiciuni că în perioada 2012 – 2013, au indus în eroare reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, beneficiind de complicitatea unor funcţionari din cadrul acesteia, prin prezentarea pentru decontare a unor servicii medicale fictive. Prejudiciul estimat a fi produs în cauză în acest moment este de 100.000 lei”.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că au fost decontate servicii de planning pentru un bărbat în vârstă de 96 ani, care a beneficiat de sfaturi despre relaţia de cuplu şi modul de folosire a mijloacelor contraceptive. Interesant este că acelaşi bărbat a mai fost consultat de alte patru ori în alte secţii ale clinicii, în primă fază la medicină internă pentru alte boli alte aparatului digestiv, apoi pentru alte boli ale intestinului, iar după ce a trecut pe la planning, a ajuns şi la psihiatrie unde a fost găsit ca suspect de Alzheimer. Şi o femeie născută în 1921 a primit sfaturi privind metodele contraceptive, după care au urmat alte două controale la psihiatrie, iar rezultatul fiind acelaşi – Alzheimer.

 

Comentarii

comentarii