Acasă Eveniment Percheziţii la firme şi domicilii din Mehedinţi, Timiş şi Prahova care ar...

Percheziţii la firme şi domicilii din Mehedinţi, Timiş şi Prahova care ar fi desfăşurat operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor, cu un prejudiciu de 9 milioane de lei

881
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii fac, joi, opt percheziţii la firme şi domicilii din judeţele din Mehedinţi, Timiş şi Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii suspectează că, în perioada 2018 – 2019, mai multe firme ar fi derulat operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor.

”Astăzi, 18 iunie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mehedinţi efectuează 8 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, în 3 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. 5 persoane vor fi aduse la audieri”, a transmis, joi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că activităţile se desfăşoară în judeţele Mehedinţi (1), Timiş (1) şi Prahova (6), 4 percheziţii fiind la reciclatori finali, în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

”Din cercetări a rezultat că, începând cu luna martie 2018, până în noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj (plastic şi sticlă), având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţiile de transfer a responsabilităţii”, a mai transmis Poliţia Română.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului general consolidat este de peste 9.000.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Comentarii

comentarii