Acasă Actualitate Percheziții la Ghiroda și Fântânele. O femeie de 34 de ani a...

Percheziții la Ghiroda și Fântânele. O femeie de 34 de ani a fost reținută într-un dosar de evaziune fiscală cu fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață în localitatea Fântânele din județul Arad și localitatea Ghiroda din județul Timiș, într-un dosar în care o femeie de 34 de ani este suspectată că, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat sume de bani, de la persoane fizice și juridice, în schimbul redactării de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, în cadrul mai multor granturi. Prejudiciul în acest caz este estimat la 311.000 lei. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic, au pus în aplicare, în dimineața zilei de 10 mai, trei mandate de percheziție domiciliară. Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2022 – februarie, o femeie de 34 de ani, din Fântânele, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat sume de bani, de la persoane fizice și juridice, în schimbul redactării de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, în cadrul mai multor granturi. Persoanele vătămate au virat banii în mai multe conturi, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 311.000 de lei. Perchezițiile au avut loc în județele Arad și Timiș, în urma activităților fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune, ambele în formă continuată. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Operațiuni Speciale”, a transmis IPJ Arad.

Comentarii

comentarii