Acasă Eveniment Percheziţii în Timiș într-un dosar de uz de armă şi şantaj. Cinci...

Percheziţii în Timiș într-un dosar de uz de armă şi şantaj. Cinci persoane au fost duse la audieri

1129
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din Timiş fac, miercuri, 12 percheziţii la persoane suspectate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi santaj, fapte petrecute în Lugoj. Cinci persoane sunt duse la audieri.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi din judeţul Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casatie si Justitie fac, miercuri, 12 percheziţii în judeţul Timiş.

Activitatea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi şantaj, fapte petrecute în Lugoj, potrivit news.ro.

Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persocnele fiind conduse pentru audieri.

Perchezițiile făcute miercuri dimineață într-un dosar vizând infracțiuni la regimul armelor sunt la romii din Lugoj care în vara acestui an și-au terorizat vecinii cu scandalurile lor, în care au folosit și arme.

În luna august, locuitorii municipiului Lugoj au fost martorii unor scene demne de un film mafiot. Un rom a scos pistolul pe geamul unei mașini și a tras fără nicio reținere către un alt autoturism. El viza, de fapt, membrii unei familii rivale de romi, care stăteau pe o terasă în fața unui palat.

Cu câteva zile înainte de acest scandal, un foc de armă a fost tras în poarta unei locuințe în urma unui conflict între două familii de romi, din cauza unei presupuse taxe de protecție.

Tot în vară, un rom s-a trezit cu mai multe persoane dintr-un clan rival în casă. El a povestit că rivalii au intrat pregătiți de război, cerându-i 25.000 de euro ca să plece din oraș, iar în final au ajuns să-i distrugă mașina, un BMW, căruia i-au spart geamurile și i-au tăiat tabla cu toporul.

În cauză se efectuează cercetări, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă şi şantaj, fapte ce ar fi fost comise pe raza municipiului Lugoj.

Comentarii

comentarii