Acasă Actualitate Perdea forestieră, în jurul mănăstirii din Sânandrei

Perdea forestieră, în jurul mănăstirii din Sânandrei

495
DISTRIBUIȚI

Proiectul de plantare a 1.000 de puieți de salcâmi, împrejurul perimetrului grădinii mănăstirii din Sânandrei, județul Timiș, s-a finalizat în această săptămână.

Amintim de o parte dintre tinerii care au frecventat plantatul : Ana-Maria Voicu, Irina Șișu, Andreea Vultur, Adriana Florea, Daniel Grigoraș, Isaia, Maria Fântâneanu, alături de seniorul Gheorghe Bugarschi.

”De ce a avut loc această plantare? Fiindcă vin niște vânturi foarte puternice dinspre pusta bănățeană, așadar noi prin plantarea copacilor vom crea o perdea de copaci, un fel de scut care împrejmuiește grădina pentru a o proteja. Mulțumim dl. inginer Ioan Oprea, directorul Direcției Silvice Timiș, care a făcut posibilă sponsorizarea acestui proiect”, este mesajul tinerilor participanți la plantare.

Amintim că la inițiativa inginerului silvic Mircea Morar, în vârstă de 88 de ani, au mai fost plantați 300 de butași de răchită, la Checea, în județul Timiș, recent. Cu mai mulți ani în urmă, la Mănăstirea Săraca au fost plantați 18.000 de puieți, iar la Mănăstirea de la Dobrești, peste un ha, tot la inițiativa inginerului Morar. La Săraca s-a plantat în patru sâmbete cu ajutorul elevilor.

Tot a inițiativa inginerului silvic, Mircea Morar, au fost răsădite, cu Liga Tineretului Ortodox, 800 de ghinde de stejar la mănăstirea din Sânandrei.

Prin Asociația Păduri pentru viitor, inginerul silvic Mircea Morar oferă gratuit răsaduri, butași și puieți, numai să se planteze. Sprijin la plantat primește și de la Asociația Siguranță pentru copiii României. Când două organizații neguvernamentale își unesc forțele poate ieși un lucru mare: plantații ample pentru revigorarea codrilor în Timiș -spune Gheorghe Bugarski.

Comentarii

comentarii