Acasă Actualitate Performanţe în 2018, la Şcoala nr. 2 Timişoara

Performanţe în 2018, la Şcoala nr. 2 Timişoara

2997
DISTRIBUIȚI

Mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 2, de pe str. Mureş nr. 8 din Timişoara au obţinut performanţe la Concursul Naţional de Geografie “Terra”, etapa judeţeană, care s-a desfăşurat în data de 14 aprilie 2018. Au participat trei elevi din clasa a VI-a şi şapte elevi din clasa a VII-a şi toţi au luat premii şi menţiuni. Din cei 10 copii, cinci s-au calificat pentru etapa naţională care va avea loc în 19 mai 2018.

Aceştia sunt Albert Predescu, din clasa a VI-a, locul I, iar din clasa a VII-a, Alessia Pilatec, locul I; Dariana Ienăşescu, locul II şi Tania Oprin locul III, iar menţiune a obţinut Agnes Balogh.

Cu acest prilej, Adina Boeru, profesoara de Georgrafie, care s-a ocupat de elevi, a explicat: „Este minunat să ai rezultate foarte bune cu elevii şcolii, dar e nevoie de multă muncă. Fac pregătire cu copiii în afara programului şcolar, în weekend şi inclusiv în timpul vacanţelor. Facem pregătire şi la Centrul de excelenţă din cadrul Şcolii nr. 2. Aş vrea ca sistemul de învăţământ să ne ajute, oferind premii mai multe, fiindcă elevii performanţi nu beneficiază de burse. Concursul pentru care ne pregătim nu mai e în calendarul activităților și olimpiadelor pentru care se oferă burse elevilor. Burse de performanță s-au acordat până acum doi ani pentru aceste concursuri, dar s-a restrâns lista și de aceea elevii premianţi nu mai beneficiază de burse. Noi îi ajutăm cu premii de la Asociaţia Părinţilor. Ar trebui şi statul român să ofere premii în bani copiilor cu rezultate foarte bune. O bursă de studiu era în jur de 450 lei”, a precizat prof. Boeru. Trebuie să amintim că este al cincilea an de când doamna profesoară Boeru obţine asemenea performanţe cu elevii.

Iată şi declaraţiile premianţilor: „M-am pregătit destul de intens, dar cu sprijinul doamnei profesoare Boeru, de aceea noi îi mulţumim, cu această ocazie. În plus, am aprofundat cunoştinţele şi acasă. Am muncit foarte mult să ajung aici”, a spus Agnes Balogh. „Eu am reuşit să fiu premiată la acest concurs, datorită doamnei profesoare Boeru. Eu încă din clasa a cincea am dobândit o pasiune pentru geografie. Astfel, am reuşit să fac parformanţă mult mai uşor, datorită acestei pasiuni şi cu sprijinul doamnei Boeru”, a explicat Dariana Ienăşescu.  „Doamna profesoară ne-a predat geografie foarte bine şi, astfel, ne-a determinat să avem rezultate foarte bune la învăţătură. A investit mult timp în noi şi răbdare şi iată că am reuşit”, a spus Alessia Pilatec. „Eu am învăţat foarte mult, iar rezultatele bune se datorează, evident, şi doamnei profesoare Boeru, care ne-a ajutat mult, a predat foarte frumos şi am reuşit să înţelegem Geografie şi să fim premiaţi”, a subliniat şi Tania Oprin. „Eu am reuşit să mă calific prin muncă cinstită, cu mult timp investit de mine şi de doamna profesoară şi sacrificiu în vacanţă. Nu m-am lăsat stresat de aceste pregătiri şi am reuşit să fiu premiat”, a declarat Albert Predescu.

Prof. Alina Miuţ, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Timişoara, a concluzionat: „Noi suntem foarte mândri de aceşti copii, fiindcă sunt elevii noştri premiaţi. A fost o pregătire intensă şi de durată, iar rezultatele se văd. Trebuie să spun că aceşti elevi sunt foarte buni nu numai la acest concurs, ci şi la alte concursuri la care ei au participat anul trecut. Sperăm că o vor ţine tot aşa în continuare. Din păcate sistemul de învăţământ nu ne ajută în privinţa premiilor nu numai la acest concurs, ci şi la altele. Nu sunt cuprinse pe lista pentru care se pot acorda burse, deşi se desfăşoară în acelaşi sistem, cu aceleaşi rigori, ca şi alte concursuri pentru care se acordă burse. E o problemă care trebuie rezolvată de Ministerul Educaţiei, fiindcă atunci elevii vor fi stimulaţi şi mai mult să înveţe”, a declarat prof. Alina Miuţ.

 

Comentarii

comentarii