Acasă Actualitate Performanțele dubioase ale lui Ion Simu-Alexandru la Compania Națională de Căi Ferate...

Performanțele dubioase ale lui Ion Simu-Alexandru la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA: patru posturi în doar patru zile

DISTRIBUIȚI

Ion Simu-Alexandru a reușit în doar patru zile o performanță demnă de Cartea Recordurilor: director general, consilier, director regional al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara și din nou director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Până sâmbătă seara (16 aprilie), el a fost director general al companiei. Apoi a revenit pe funcția de consilier la SRCF Timișoara, post pe care îl ocupase până pe 17 decembrie 2021, când a fost numit în centralul gestionarului infrastructurii. Marți dimineață (19 aprilie) a preluat prerogativele de director al Regionalei Timișoara, iar marți seara (mai exact, noaptea) a fost numit din nou director general al companiei.

Toată epopeea a început când Ion Simu-Alexandru, directorul general al gestionarului infrastructurii feroviare, a fost numit director al Regionalei Timișoara, prin semnătura unui director interimar al cărui drept de semnătură este mai mult decât îndoielnic. Inițial, Ion Simu-Alexandru a ”uitat” să convoace Consiliul de Administrație pentru a i se prelungi mandatul de director general al CNCF CFR SA.

Ion Simu-Alexandru a mai deținut funcția de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara. Numirea sa a fost semnată de Petru Ceșa, care a rămas interimar la conducerea centrală a CNCF CFR SA după ”abdicarea” lui Ion Simu-Alexandru. Interimatul lui Petru Ceșa a fost stabilit pe baza Regulamentului de organizare și Funcționare al companiei, în virtutea faptului că el era, la data plecării directorului general, director general adjunct tehnic.

Actele semnate de Petru Ceșa în calitate de director general ar putea fi lovite de nulitate. „Într-adevăr, Regulamentul de Organizare și Funcționare al CFR SA prevede delegarea de atribuții de la directorul general către directorul general adjunct tehnic. Însă cum în cazul de față nu avem director general, cum poate să delege? Aceeași speță a fost și atunci când și-a dat demisia Mihalache (Costin Mihalache, care a demisionat de la conducerea CFR SA în martie 2019 – n.red.) și Traian Preoteasa (pe atunci director general adjunct tehnic al CFR SA – n.red.) se pregătea să semneze toate actele în locul acestuia”, au explicat pentru Club Feroviar juriști specializați în drept administrativ.

Acesta a semnat luni decizia de numire a lui Ion Simu-Alexandru în funcția de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara, începând cu data de 19 aprilie 2022 (marți). El și-a pus semnătura în dreptul titulaturii de ”director general”, în fața căreia a pus cu pixul mențiunea ”p”, adică ”pentru”.

În urma ședinței de marți noaptea (19 aprilie), a primit un nou mandat de patru luni. În urma acestui ”maraton” prin funcții, Ion Simu-Alexandru a rezolvat mai multe probleme. În primul rând, dacă i se prelungea mandatul, odată terminate și cele două luni în plus, el s-ar fi întors consilier la Timișoara.

Acum, el este definitivat în postul de director al Regionalei Timișoara, post care este blocat pentru el, indiferent unde va fi numit prin delegare. Mai pe românește, are o plasă de siguranță: dacă nu mai este director în centralul companiei, poate reveni oricând ca director la Timișoara. Pe un salariu mult mai bun decât cel de consilier, ca să nu mai vorbim de puterea de decizie. În altă ordine de idei, prelungirea mandatului nu se putea face decât pe două luni. În schimb, el a primit un nou mandat, de patru luni. Care și acesta poate fi prelungit cu două luni.

Sursa: clubferoviar.ro

Comentarii

comentarii