Acasă Actualitate Pericol de inundații pe râul Timiș, iar în Caraș Severin, inundații

Pericol de inundații pe râul Timiș, iar în Caraș Severin, inundații

1125
DISTRIBUIȚI

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) Timișoara informează că, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş, s-a atins faza I de apărare pe râul Timiş, la staţia hidrometrică (s.h.) Lugoj (F I =150 cm), la restul staţiilor hidrometrice din judeţ, cotele sunt în creştere, fără ca să atingă cotele de apărare.

În judeţul Caraş-Severin, în acest moment, este depăşită  cota de atenţie pe pârâul Goleţ , afluent al Timişului (CA + 10 cm), celelalte cursuri de apă nemaiavând atinse cotele de apărare.

Miercuri, în intervalul orar 06.00-18.00, în judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat cantităţi însemnate de precipitaţii (Crivaia 74 l/mp, Caraşova 59,8 l/mp, Goleţ  51,2 l/mp) care au dus la depăşiri ale cotelor de apărare astfel: la s.h. Goleţ pe pârâul Goleţ, 390 cm (+ 40 CP) la ora 16.40, la ora 18.00 fiind deja în scădere. La s.h. Turnu Ruieni pe pârâul Sebeş, 290 cm (+ 40 CA) la ora 18.00. La s.h. Teregova pe râul Timiş, 150 cm (+30 CA) la ora 18.00.

În acest caz, SGA Caraş-Severin a intervenit cu un buldoexcavator pe pârâul Goleţ, la Goleţ, şi cu un excavator cu braţ lung pe pârâul Slatina la Slatina Timiş. S-a intervenit cu acelaşi buldoexcavator şi la Bucoşniţa, pe pârâul Bucoşniţa, pentru deblocarea secţiunilor de scurgere. Angajaţii SGA Caraş-Severin au monitorizat fenomenul prin serviciul permanent la dispecerat pentru a recepţiona informaţiile de pe teren şi pentru a asigura fluxul informaţional decizional  şi prin intervenţiile pe teren ale formaţiilor de lucru în zonele cu probleme.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

OBSERVATII:  zona îndiguită- înseamnă atingerea Fazelor  de apărare ( FI, FII, FIII). Zona neîndiguită -înseamnă atingerea Cotelor de apărare ( CA, CI, CP). F I = CA= cod galben ; FII = CI = cod portocaliu; F III = CP = cod roșu.

 

Comentarii

comentarii