Acasă Administraţie Pericolul nu a trecut! Bega și Timiș sunt în creștere!

Pericolul nu a trecut! Bega și Timiș sunt în creștere!

1111
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a atenționat, miercuri 24 iunie, că în urma precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute în ultimele 12 ore, pe râul Bega, în județul Timiș (31,2 l/mp-la stația hidrometrică Poieni și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Luncani), au fost creșteri de debite pe cursul superior al râului Bega.

Astfel s-a ajuns la depășirea cotei de inundație la s.h. Făget. ABA Banat, prin Formația Făget, a monitorizat cu atenție zona Begăi superioare. Nu au fost înregistrate inundații în zonă.

În acest moment, pe cursul superior al  râului Bega debitele și nivelurile sunt în scădere, urmând să crească pe cursul mijlociu și inferior, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău.

Pe cursul râului Timiș, au căzut în cursul serii și a nopții trecute precipitații importante, la stația hidrometrică (s.h.) Rusca Teregova – 63l/mp, iar la s.h. Feneș – 45,5 l/mp.

Aceste precipitații au dus la atingerea și depășirea cotelor de apărare.

Au fost înregistrate creșteri pe cursul superior al râului Timiș și a afluenților de dreapta, amonte și aval de s.h. Caransebeș, depășindu-se cota de atenție (cod galben hidrologic) pe râul Sebeș, la s.h. Turnu Ruieni și pe râul Bistra, la s.h. Obreja. La această oră se înregistrează debite în scădere pe cursul superior al râului Timiș.

Rămân creșteri de debite și niveluri pe cursul mijlociu al râului Timiș care la s.h. Lugoj este pe cod galben hidrologic (faza I depășită).

ABA Banat monitorizează în permanență debitele și nivelurile cursurilor de apă, dar și construcțiile hidrotehnice administrate în spațiul hidrografic Banat -a explicat Sorina Neaga.

Comentarii

comentarii