Acas─â Actualitate Pericolul vine pe Bega!

Pericolul vine pe Bega!

288
DISTRIBUIȚI

Ploile căzute în Banat în ultimele 24 de ore favorizează topirea zăpezii și favorizează viiturile mari. Cel mai mare pericol în Timiș este pe râul Baga, zona Făget, iar în Caraș Severin, în Poiana Mărului și pe râul Rusca.

Administra╚Ťia Bazinal─â de Ape Banat Timi╚Öoara aten╚Ťioneaz─â c─â, pe l├óng─â dep─â╚Öiri de cote de ap─ârare de tipul codului galben de inunda╚Ťii de pe r├óurile Timi╚Ö la sta╚Ťia hidrografic─â Gr─âniceri ╚Öi B├órzava la sh Parto╚Ö, de la precipita╚Ťiile din ultimele 24 de ore au ap─ârut noi dep─â╚Öiri.

A rămas tot cod galben pe râurile Bistra (la sh Obreja), Sașa (la sh Poieni), Sebeș (sh Turnu Ruieni), Rusca (sh Voislova).

P├ón─â vineri 5 februarie, la ora 18.00, este ├«n vigoare o aten╚Ťionare hidrologic─â de COD GALBEN DE INUNDA╚ÜII pentru r├óurile: B├órzava (din jud Timi╚Ö), Bega ÔÇô bazin amonte S.H. Balin┼ú, Timi╚Ö ÔÇô bazin amonte S.H. Lugoj, Pog─âni┼č ÔÇô bazin amonte Ac. Cadar Duboz (jude┼úele: Cara╚Ö Severin ┼či Timi╚Ö), Cara┼č ┼či Nera (jude┼úul Cara╚Ö Severin).

De╚Öi poate p─ârea c─â nu au fost la fel de mari ca ├«n alte ocazii, precipita╚Ťiile de ieri au c─âzut pe un fundal complicat hidrologic, de ape mari pe r├óuri, ╚Öi ├«n plus au favorizat topirea z─âpezii ├«n zonele montane cu altitudini mai mici.

├Än jude╚Ťul Timi╚Ö cel mai mult a plouat ├«n bazinul r├óului Bega, la sta╚Ťia hidrometric─â (sh) F─âget-8,8 l/mp. ├Än schimb ├«n jude╚Ťul Cara╚Ö-Severin, cea mai mare valoare s-a ├«nregistrat ├«n bazinul r├óului Bistra M─ârului, la sh Poiana M─ârului -22 l/mp, urm─âtoarea valoare fiind pe r├óul Rusca, la sh Voislova-14,3 l/mp.

Speciali┼čtii ABA Banat monitorizeaz─â ├«n permanen┼ú─â debitele ┼či nivelurile cursurilor de ap─â din spa┼úiul hidrografic Banat aten╚Ťionate hidrologic. De asemenea, supravegheaz─â ╚Öi lucr─ârile hidrotehnice situate ├«n zonele cu probleme pentru protejarea popula╚Ťiei riverane.

Comentarii

comentarii