Acasă Actualitate Perioada de şomaj a fost prelungită cu trei luni

Perioada de şomaj a fost prelungită cu trei luni

DISTRIBUIȚI

Din 25 martie
Pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului, prevăzută de Codul Muncii, dar nu mai mult de 3 luni, angajatorul şi salariaţii sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş informează că a fost publicată, în Monitorul Oficial nr. 186/25.03.2009, OUG nr. 28/2009, privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială.
Conform acestui act normativ, pentru şomerii aflaţi în plată la data intrării în vigoare a acestei ordonante, precum şi pentru persoanele care intră în şomaj până la data de 31.12.2009, perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj se prelungeşte cu 3 luni.
De asemenea, pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului, prevăzută în Legea 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, dar nu mai mult de 3 luni, angajatorul şi salariaţii sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate atât de angajatori, cât şi de salariaţii care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de munca ocupat.
Potrivit ordonanţei, prin “contribuţii de asigurări sociale” se înţelege contribuţia de asigurări sociale, şomaj, accidente de muncă şi boli profesionale, la fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, pentru asigurări sociale de sănătate, inclusiv contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate datorate atât de angajatori, cât şi de salariaţii care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Comentarii

comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentI-au ars pe taximetrişti
Articolul următorAccident grav pe DN 6