Acasă Cultura Perspective! 50 de pictori ai Asociației Romul Ladea Timișoara expun la Galeria...

Perspective! 50 de pictori ai Asociației Romul Ladea Timișoara expun la Galeria 2 Bastion

DISTRIBUIȚI

50 pictori din cadru Asociației Artiștilor Plastici Romul Ladea Timișoara expun la Galeria 2 Bastion, în cadrul unei ample expoziții de pictură intitulată Perspective, care va putea fi vizitată până în 27 noiembrie.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara.

La deschidere a vorbit pictorul Mihai Olteanu.

Tablourile de pe simeze nu au o tematică, ci fiecare a venit cu o idee proprie care exprimă particularitatea fiecărui artistic liber și eliberat de orice influență atașat sau neatașat unui curent artistic.

“Ne aflăm într-un spațiu sacru, la bastion, pe care l-am iubit și îl voi iubi încă 100 de ani. Bastionul din Timișoara este o citadelă a artei bănățene.

Arta timișoreana este europeană și trebuie să o prețuim. Timișoara a fost, este și va fi un oraș european nu numai prin artă și cultură, ci și prin civism, fiindcă Timișoara a schimbat fața întregii țări în urmă cu 34 de ani prin copiii săi, prin îngerii săi care și-au dorit iubire și libertate.

Atunci, în Decembrie ’89, iubirea a însemnat libertatea și libertatea, iubire”, a fost mesajul pe scurt al artistului vizual Mihai Teodor Olteanu.

 

Comentarii

comentarii