Acasă Cultura „Pescărușul” din Danemarca va ateriza la aerodromul Cioca pe 27 și 28...

„Pescărușul” din Danemarca va ateriza la aerodromul Cioca pe 27 și 28 mai

DISTRIBUIȚI

Suntem la jumătatea celei de-a 14-a ediții a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, eveniment care face parte din Programul Oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Ultimele două zile de festival vor aduce două reprezentații inedite ale spectacolului „Pescărușul”, ce vor avea la Aerodromul Cioca, de la ora 16:00.

Sâmbătă, 27 mai și duminică, 28 mai, cu începere de la ora 16:00 vor avea loc două reprezentații

ale spectacolului „Pescărușul” (Det Flyvende Teater – Danemarca în colaborare cu DOO – IT), la Aerodromul Cioca. Festivalul oferă transport spectatorilor care au cumpărat bilete, de la Piața 700 (stația de lângă Spitalul Militar – plecare la 15,30) la aerodromul Cioca și retur (după spectacol), pentru ambele reprezentații.

Spectacolul este o adaptare originală a textului de Anton Cehov (text de Giuseppe L. Bonifati și Linda Sugataghy). Regia este semnată de Giuseppe L. Bonifati, iar muzica originală de Claudio Passilongo. Din distribuție fac parte actorii Johanna Valle, Fanny Paananen, Julius Chavez, Emil Houlind.

Este primul zbor al companiei Seagull Airlines. Înainte de îmbarcare, Trigorin, directorul companiei ține un discurs de inaugurare, urmat de pilotul Treplev, aflat la primul zbor. Arkadina, însoțitor principal, întrerupe discursul, chemând pilotul înăuntru. Există o problemă: un pescăruș este blocat în interiorul avionului și nu vrea să iasă. Plecarea zborului companiei aeriene Seagull are o întârziere de o oră. Nina, tânăra hostessă, urmează să distreze pasagerii cu o nouă piesă scrisă de pilot, care de altfel este și un dramaturg amator…

Spectacol interpretat în limba engleză, cu supratitrare în maghiară și română

Artiștii trupei Det Flyvende Teater (Danemarca) și regizorul Giuseppe L. Bonifati susțin astăzi (24 mai) un atelier de intervenții urbane Zentai, la Casa Maghiară, între orele 13:00 și 17:00, la care vor participa studenți, voluntari și actorii Teatrului Maghiar. Workshop-ul se va finaliza cu o demonstrație pe care o vom putea urmări de la ora 17:00, în Piața Libertății.

Informațiile despre toate spectacolele și programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele sunt traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului, iar la finalul fiecărei seri artiștii participă la discuții cu publicul.

Biletele au prețul de 30 și 50 de lei. Casa de bilete a teatrului este deschisă pe durata festivalului de la ora 11 până la începerea ultimului spectacol.  

Biletele online se găsesc pe site-ul www.ticket.tm-t.ro

TESZT este finanțat de Primăria și Consiliul Local Timișoara și susținut de Asociația Proteszt, Asociația Timișoara 2023, Institutul Liszt București, STPT Timișoara, Consiliul Județean Timiș prin Direcția de Prestări Servicii, organizația Identity.Education, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Comentarii

comentarii