Acasă Actualitate Pestă porcină africană în comuna Coșteiu. Aproape 20 de localități intră în...

Pestă porcină africană în comuna Coșteiu. Aproape 20 de localități intră în zonele de protecție și supraveghere

318
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș transmit că au fost depistate cazuri de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Hezeriș, comuna Coșteiu. Miercuri, 31 martie, prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a convocat ședința Centrului Local de Combatere al Bolilor Timiş, în care s-au stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere și s-a decis uciderea tuturor porcilor din gospodăria în cauză, 13 la număr.

Zonă protecție, formată pe o rază de trei kilometri de la gospodăria respectivă, conține localitățile Hezeriș și Valea Lungă. Zona de supraveghere, definită pe o rază de zece kilometri din care se exclude zona de protecție, conține localitățile: Coșteiu, Sudriaș, Susani, Cliciova, Nevrincea, Bodo, Păru, Gruni, Țipari, Jabăr, Lugoj, Lugojel, Tapia, Măguri, Pogănești, Bârna și Sărăzani.    

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, transmit reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii