Acasă Actualitate Pestă porcină africană, într-o exploatație de lângă Făget

Pestă porcină africană, într-o exploatație de lângă Făget

479
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș transmit că a fost confirmată pesta porcină africană într-o gospodărie din localitatea Colonia Mică, aparținătoare de Făget, unde a fost găsit un cadavru de porc domestic.

IDSA București a emis miercuri un buletin de analiză care confirmă existența pestei, iar joi prefectului Liliana Oneț a convocat Comitetul Local de Combatere a Bolilor. S-a decis ca alți șapte porci din exploatație să fie omorâți și s-a stabilit zona afectată, pe o rază de 13 km de la exploatația în care a fost găsit cadavrul. În același timp, s-au stabilit și zonele de protecție și de supraveghere, unde vor fi impuse restricții crescătorilor, după cum urmează:

  • Zonă de protecție (0-3 km) cu localitățile: Colonia Mică, Făget, Bătești, Begheiu Mic;
  • Zonă de supraveghere (3-10 km) cu localitățile: Margina, Zorani, Sintești, Temerești, Povergina, Bichigi, Răchita, Dumbrava, Mănăștiur, Traian Vuia, Bucovăț (Dumbrava), Mîtnicu Mic, Drăgșinești, Jupânești, Brănești, Românești, Curtea, Coșava.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, amintesc reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii