Acasă Actualitate Pesta porcină, confirmată la o fermă din judeţul Timiş. 39.000 de animale...

Pesta porcină, confirmată la o fermă din judeţul Timiş. 39.000 de animale vor fi sacrificate

DISTRIBUIȚI

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, anunţă, miercuri dimineaţă, că suspiciunea de pestă porcină de la ferma din Parţa a fost confirmată şi urmează sacrificarea a 39.000 de animale. ”O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci şi aflate la doar câţiva kilometri distanţă”, transmite prefectul. 

”Din păcate, diagnosticul a fost confirmat. Este oficial, în Timiş există un focar de pestă porcină africană la o fermă de porci din Parţa. Ce urmează? Neutralizarea celor 39.000 de animale şi luarea de măsuri pentru combaterea răspândirii bolii. Sacrificarea porcilor şi îngroparea lor în condiţii de siguranţă”, a transmis, miercuri dimineaţă, prefectul de Timiş. 

Mihai Ritivoiu anunţă că autorităţile au identificat încă de marţi terenul unde se va realiza îngroparea şi au stabilit procedura de urmat. 

”Am convocat pentru astăzi la ora 12:00 Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor pentru a definitiva măsurile. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor şi cauzează pierderi economice covârşitoare. O prioritate este să protejăm alte două ferme, fiecare cu zeci de mii de porci şi aflate la doar câţiva kilometri distanţă”, a mai transmis prefectul. 

Comentarii

comentarii