Acasă Actualitate Peste 1.000 de cardiologi vor participa la conferința Timișoara Cardioculture – Update...

Peste 1.000 de cardiologi vor participa la conferința Timișoara Cardioculture – Update Meeting 2020

792
DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de medici specialiști cardiologi vor participa la conferința Timișoara Cardioculture – Update Meeting 2020, care va începe joi, 22 octombrie, la ora 9.00, online, și va ține, până sâmbătă 24 octombrie, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

”Conferința online care începe joi este o provocare pentru noi. Nu mai este o conferință a unui institut sa a unui oraș, ci este una națională, chiar cu participare internațională. Pentru fiecare grup de lucru avem dedicată câtă o oră noutăților.

Va fi în direct cu noi, deși online, președintele Societății Române de Cardiologie, joi, iar președintele Societății de Cardiologie Europeană vineri. Au fost înscriși 1,000 de participanți pentru conferința online”, a spus prof. univ. dr. Dan Gaiță, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie, cadru didactic la UMF Timișoara.

Prima ediție a Timișoara Cardioculture a început în 2019 și va avea loc anual, iar la începutul lunii noiembrie IBC Timișoara va împlini 27 de ani de când a fost înființat.

Conferința are un puternic caracter timișoreano-bănățean, legat de valorile pe care le promovează. Închiderea va avea loc sâmbătă, la ora 15.30.

”Avem și un rol educațional. Suntem o clinică universitară. Starea de sănătate a unei comunități ține de starea sistemului medical existent, de calitatea medicilor și a instituțiilor, dar și cât de sănătoasă social, cultural și economic este acea comunitate. Putem să facem sănătate pentru Timișoara așa cum  ne-am propus, dar avem nevoie de sprijinul tuturor ca să ne iasă proiectul”, a mai spus prof. Gaiță, miercuri, 21 octombrie, la conferința de presă care a avut loc online, din cauza COVID19.

Conf. univ. dr. Constantin Luca, managerul IBC Timișoara, a amintit că institutul pe care îl conduce va lupta în prima linie, începând cu data de 21 octombrie, împotriva pandemiei COVID19.

”Este foarte important să păstrăm ștacheta sus, chiar dacă e pandemie  și să arătăm că nu am uitat să fim medici, că nu am uitat să fim cardiologi. În această conjunctură, IBC Timișoara nu oferă numai servicii de cardiologie la cele mai bune standarde europene, ci vine în întâmpinarea nenorocirii cu care ne confruntăm cu toții.

De aceea a pus la dispoziție o parte din institut pentru tratamentul pacienților COVID. Nu am fi dedus niciodată că vom ajunge aici, dar totuși am ajuns. De azi secția de recuperare cardio-vasculară este dedicată tratamentului pacienților COVID19, forme ușoare și moderate. Iată că termenul de Timișoara -Cardioculture este real”.

Comentarii

comentarii