Acasă Eveniment Peste 1.000 de vehicule verificate de RAR și Poliția Rutieră

Peste 1.000 de vehicule verificate de RAR și Poliția Rutieră

298
DISTRIBUIȚI

politie motociclisti

În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanții Poliției Române au controlat în trafic, la nivelul județului Timiș, 1.213 vehicule. Dintre acestea, la 33,06% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme 19,21% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare). Din procentul 19,21 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 0,16% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român. Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost: depășirea nivelului maxim admis de poluare, probleme legate de identificare, neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice și ITP expirat sau fals
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, a declarat că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Comentarii

comentarii