Acasă Eveniment Peste 1.600 de monede și obiecte istorice, susceptibile de a face parte...

Peste 1.600 de monede și obiecte istorice, susceptibile de a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, descoperite într-un Mercedes, la PTF Porțile de Fier

DISTRIBUIȚI

Un cetățean sârb a încercat să introducă în România1.645 de monede și diferite obiecte istorice despre care poliţiştii de frontieră au considerat că fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional. Sârbul, identificat P.D., în vârstă de 69 de ani, s-a prezentat pentru a intra în țară la volanul unui autoturism marca Mercedes, pe 7 decembrie, la ora 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi.

„În urma controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele bărbatului, cantitatea totală de 1.645 de monede și diferite obiecte istorice, care sunt susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispoziţiilor legale ale statului respectiv şi care au fost exportate ilegal conform art. 85, alin. 1, din Legea  182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun”, au transmis polițiștii de frontieră ai Inspectoratului Teritorial Timișoara.

Comentarii

comentarii