Acasă Actualitate Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în weekend, în Timiș....

Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în weekend, în Timiș. Peste 1.300 la maratonul de la Stadionul CFR, peste 600 la centrul drive-thru și peste 150 la medicul de familie

261
DISTRIBUIȚI

De vineri până duminică, inclusiv, 10.949 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la nivelul județului Timiș. Vineri, au fost la vaccinare 3.762 de persoane; sâmbătă, 3742; iar duminică, 3.446. Astfel, ritmul de vaccinare a fost puțin mai ridicat decât în zilele anterioare, joi, de exemplu, imunizându-se doar 3.148 de persoane. Totuși, și peste weekend, majoritatea dozelor administrate, aproximativ două treimi, au fost de rapel.

Majoritatea celor care s-au vaccinat de vineri până duminică au mers în centrele clasice. Alții, însă, au ales și variante alternative: 3.746 s-au prezentat la maratonul de vaccinare de la Stadionul CFR, 648 au mers să se vaccineze direct din mașină la centrul drive-thru de la Shopping City Timișoara, iar 169 au apelat la medicul de familie.

Reamintim, maratonul de la Stadionul CFR este organizat de Spitalul Militar Timișoara și se desfășoară până marți, 11 mai. Centrul de vaccinare drive-thru a fost inaugurat vineri, în prezența Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății, iar la medicul de familie se folosește, începând de joia trecută, și serul Johnson&Johnson, pe lângă cel AstraZeneca. De asemenea, de menționat este că, începând de sâmbătă, toate centrele primesc dornici de imunizare și fără ca aceștia să se programeze în prealabil, doar cu actul de identitate.

De la debutul campaniei de vaccinare, în Timiș au fost administrate 281.164 de vaccinuri: 115.397 persoane au ambele doze de vaccin, 50.220 de persoane au primit-o doar pe prima din cele două necesare, iar 150 s-au vaccinat cu serul Janssen al Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. Până în prezent, au fost raportate 126 de reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată, potrivit DSP Timiș.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, transmite DSP Timiș.

Comentarii

comentarii