Acasă Eveniment Peste 100 de bicicliști sancționați de polițiștii locali de la începutul lunii:...

Peste 100 de bicicliști sancționați de polițiștii locali de la începutul lunii: Au intrat în zona interzisă!

1132
DISTRIBUIȚI

Bicicliștii care au încălcat restricția de circulație din zona centrală a Timișoarei au fost sancționați. Peste 100 de amenzi au dat polițiștii locali din Timișoara de la 1 septembrie conducătorilor vehiculelor cu două roți.
Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția persoanelor care se deplasează în zona centrală în care sunt montate indicatoare care interzic circulația bicicletelor să respecte legislația în vigoare și să nu pătrundă în aceste zone deoarece riscă sancțiuni foarte mari. Deși s-a făcut public acest aspect în mai multe rânduri, cei care folosesc acest mijloc de transport continuă să încalce legislația în vigoare. În ultimele două săptămâni, de la 1 septembrie, au fost sancționați un număr de 112 bicicliști.

Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, în cazul a 31 dintre aceștia au fost întocmite procese verbale de constatare a contravenției. Potrivit OUG 195/2002, art. 161, se interzice conducătorilor de biciclete să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare care le restricționează accesul, amenzile prevăzute de lege fiind între 870 lei și 1160 lei. Această măsură s-a luat ca urmare a faptului că au existat situații în care bicicliștii au circulat cu viteză foarte mare printre timișorenii care merg la plimbare pe jos în zonele pietonale, fiind expuși la pericole în special copiii și persoanele în vârstă.

Comentarii

comentarii