Acasă Eveniment Peste 100 de personalităţi locale vor sărbători Ziua Naţională a Serbiei la...

Peste 100 de personalităţi locale vor sărbători Ziua Naţională a Serbiei la Timişoara

345
DISTRIBUIȚI

Ziua naţională a Serbiei se sărbătoreşte în fiecare an pe 15 februarie, dată la care vecinii noştri îşi amintesc de promulgarea primei constituţii a ţării. Pentru a marca acest eveniment, consulul general al Republicii Serbia la Timişoara organizează o recepţie la sediul Consulatului din Timişoara, miercuri, 15 februarie, de la ora 19.00.

Diplomatul sârb a invitat aproximativ 120 de personalităţi locale să ia parte la eveniment. Sărbătoarea va fi deschisă prin intonarea Imnului Naţional al Serbiei, cântat de corul Liceului Sârbesc „Dositei Obradovici” din Timişoara şi un recital, după care consulul general al Republicii Serbia se va adresa invitaţilor.

„Ziua Naţională a Serbiei marchează promulgarea primei Constituţii a Serbiei, în data de 15 februarie 1835. Cu ocazia aceasta, sârbii de pretutindeni sărbătoresc 177 de ani de la adoptarea primei Constituţii a ţării, considerată una dintre cele mai liberale din vremea aceea, adoptată după modelul european. Cu această ocazie, atât Ambasada Serbiei la Bucureşti, cât şi Consulatul general al Republicii Serbia la Timişoara organizează câte o recepţie pentru a marca acest eveniment, de o mare importanţă pentru ţara noastră, cu invitaţi de nivel înalt şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care colaborăm, precum şi din toate structurile autorităţilor locale şi judeţene”, a declarat, pentru ZIUA de Vest, Lazar Manojlovic, consulul general al Republicii Serbia la Timişoara.

Comentarii

comentarii