Acasă Actualitate Peste 100 de propuneri de proiecte pentru bugetarea participativă a Primăriei Timișoara

Peste 100 de propuneri de proiecte pentru bugetarea participativă a Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 30 martie, s-a încheiat perioada de depunere a proiectelor pentru bugetul participativ al Timișoarei. În total, 87 de timișoreni au depus 113 propuneri. Alții 150 au postat comentarii la proiectele depuse. Acum, până la finalul lunii iulie urmează să se desfășoare etapele de analiză tehnică, juridică și financiară, depunerea contestațiile și votul efectiv până să fie împărțite cele trei milioane de lei alocate în cadrul bugetării participative.

Cele 113 propuneri de proiecte depuse între 1 și 30 martie au fost împărțite în categorii: 29 în „Orașul mobil”, 31 în „Orașul verde”, 13 în „Orașul relaxat”, 22 în „Orașul comunităților”, 4 în „Orașul digital” și 14 în „Alt domeniu”. Sunt propuneri, în general, referitoare la amenajări de piste de biciclete, spații verzi, locuri de joacă și terenuri de sport.

„Distribuția propunerilor în oraș este vizibilă la această adresă: https://decidem.primariatm.ro/bp/propuneri. Urmărește în continuare în programul de bugetare participativă lansat de primărie! Accesați  site-ul nostru: https://decidem.primariatm.ro/bp. Pentru orice întrebări ne puteți scrie la cartiere@primariatm.ro . Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de Primăria Municipiului Timișoara”, transmit reprezentanții primăriei.

Aceștia prezintă și care au fost parcurse primele etape din calendarul campaniei:

  • februarie: Informarea și formarea cetățenilor pentru bugetul participativ;
  • martie: colectarea propunerilor de proiecte, verificarea eligibilității acestora, și centralizarea lor în „Lista generală de propuneri”;

Dar și cele care urmează:

  • aprilie-mai: analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile și publicarea listei cu proiectele care se califică pentru etapa de votare;
  • 1-20 iunie: primirea și soluționarea contestațiilor;
  • 20 iunie-20 iulie: votarea proiectelor;
  • 25 iulie: publicarea listei cu proiectele câștigătoare;
  • Implementarea proiectelor;
  • Evaluarea campaniei.

Comentarii

comentarii