Acasă Actualitate Peste 100 de protestatari revoluţionari din Timişoara ameninţă cu greva foamei în...

Peste 100 de protestatari revoluţionari din Timişoara ameninţă cu greva foamei în Bucureşti

366
DISTRIBUIȚI

Comitetul de Iniţiativă al Liderilor Revoluţiei din Timişoara 1989, organizator al protestelor din Piaţa Victoriei, de 30 de zile consecutive, este solidar cu amendamentele Asociaţiei 21 Decembrie Bucureşti, cu privire la Legea 341 a Recunoştinţei. Reprezentanţii protestatarilor au spus că, dacă amendamentele nu vor fi introduse în lege, peste 100 de timişoreni se vor deplasa în Bucureşti pentru a se alătura protestatarilor din capitala ţării, în greva foamei.

Cea mai importantă revendicare este faptul că revoluţionarii care nu au dovezi că şi-au început activitatea până în data de 22 decembrie 1989 să fie eliminaţi. Amendamentul cu privire la cadrele militare active şi personalul civil încadrat, care anterior datei de 10 ianuarie 1990 au făcut parte din structurile militare ale Sistemului Naţional de Apărare, precum şi militarii în termen – nu este agreat de o parte a militarilor.

„Primim multe mesaje de la revoluţionarii din întreaga ţară, cu precădere de la Timişoara, care apreciază amendamentele propuse şi cer insistent Comisiei juridice, să tranşeze şi să trimită în plenul Camerei amendamentele la Legea Recunoştinţei”, se arată în comunicatul Asociaţiei 21 Decembrie.

Comentarii

comentarii