Acasă Eveniment Peste 100 de timișeni prinși fără mască, duminică

Peste 100 de timișeni prinși fără mască, duminică

DISTRIBUIȚI

Duminică 14 noiembrie, polițiștii din Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și inspectori de muncă, au continuat să verifice respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Au prins 109 persoane care nu purtau mască în locuri în care aceasta este obligatorie și una care nu a respectat „carantina de noapte”. Amenzile au fost în valoare totală de 36.000 de lei.

„În cursul zilei de ieri, 14 noiembrie a.c., la activităţi au participat 265 de forţe de ordine, fiind verificate 121 de societăți comerciale, precum şi 102 de mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2.000 de persoane. Au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.000 de lei, dintre care 109 au fost aplicate  pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 1 sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Masca de protecție este, în continuare, obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise, cu câteva excepții. În ceea ce privește „carantina de noapte”, persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot circula în intervalul 22.00-05.00 doar pentru motive justificate, dovedite prin declarație pe propria răspundere, adeverință de la angajator sau legitimație de serviciu.

Comentarii

comentarii