Acasă Eveniment Peste 140 de amenzi, în weekend, la Lugoj. Un bărbat a fost...

Peste 140 de amenzi, în weekend, la Lugoj. Un bărbat a fost prins băut la volan, iar altul transportând ilegal lemne

252
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă dimineață, între orele 8 și 13, și noaptea, între 18 și 2, polițiștii din zona Lugojului au ieșit la controale, atât în trafic, cât și prin societățile comerciale. Au fost date 141 de amenzi, în valoare totală de 30.200 de lei. Un bărbat a fost prins transportând ilegal lemne și a fost amendat cu 1.000 de lei. Altul a fost prins băut la volan și s-a ales cu dosar penal.

La acțiunile din weekend au participat polițiștii Secției 5 Rurale Belinț, Secției 6 Rurale Găvojdia, Secției 7 Rurale Lugoj și Biroului Rutier Lugoj. Obiectivele acestor acțiuni au fost „prevenirea accidentelor rutiere, menținerea climatului de ordine publică, combaterea ilegalităților în domeniul silvic, prevenirea activităților comerciale ilicite, prevenirea braconajului și prevenirea infectării cu Covid 19”.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 243 de persoane, verificate 157 de autovehicule, controlați șapte paznici, verificate 53 de societăți comerciale și aplicate 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.200 de lei. Polițiștii au efectuat 16 testări cu aparatul etilotest. Cele mai multe amenzi au fost date pentru încălcarea normelor rutier, 108 sancțiuni contravenționale. Au fost reținute trei permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare. Au mai fost aplicate patru sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și 16 pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

Printre „remarcații” polițiștilor a fost un bărbat din comuna Știuca, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,1 mc material lemnos fără a deține documente legale de proveniență. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Un altul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost depistat de polițiștii din Găvojdia în timp ce conducea un autoturism cu o îmbibație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Acest gen de acțiuni vor continua și în zilele următoare”, asigură reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii