Acasă Economic Peste 140 de locuri susținute de Continental în cadrul școlii profesionale în...

Peste 140 de locuri susținute de Continental în cadrul școlii profesionale în sistem dual în Carei, Sibiu și Timișoara în următorul an școlar

DISTRIBUIȚI

Continental Anvelope Timisoara Raffaela Micu 1 1Sediile Continental din Carei, Sibiu și Timișoara se pregătesc pentru o nouă promoție de elevi pe care să-i instruiască într-o meserie în cadrul școlii profesionale în sistem dual. Pentru anul școlar 2022 – 2023, acestea oferă peste 140 de locuri tinerilor care doresc să devină meseriașii de mâine. De la an la an, elevii vor deprinde abilitățile necesare unei profesii pe care o vor practica apoi în industria auto pentru a pune viitorul în mișcare.

Compania Continental se numără, încă din anul 2012, printre inițiatorii reintroducerii educației profesionale în sistemul preuniversitar de învățământ. Compania s-a implicat în dezvoltarea acestei forme de educație mai întâi în Brașov, Carei și Timișoara, iar la scurt timp, și în Sibiu. În cei zece ani de la reintroducerea sistemului profesional, mai mult de cinci sute de elevi au deprins o calificare, în timp ce o parte dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental din țară.

“Dezvoltarea unei școli profesionale duale sustenabile și de o calitate ridicată, care să atragă elevi ce înțeleg însemnătatea și responsabilitatea unei meserii a fost o dorință pe care Continental a avut-o încă de la început, din 2012. Și, pas cu pas, am reușit să transformăm acest sistem de învățământ într-unul care aduce, la finalizarea celor 3 ani de studiu, tineri care au învățat deja meserie de la specialiștii noștri, care au asimilat exigențele unei companii și care contribuie, încă de la început, la dezvoltarea unei întregi industrii”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

“Școala profesională este o opțiune potrivită pentru toți cei care au înclinații practice și care își doresc să urmeze o carieră tehnică, având și posibilitatea de a-și continua studiile teoretice”, a adăugat acesta.

Comentarii

comentarii