Acasă Economic Peste 15.000 de vizitatori în prima lună de funcționare a aqua park-ul...

Peste 15.000 de vizitatori în prima lună de funcționare a aqua park-ul deschis de frații Cristescu la Orăștie

DISTRIBUIȚI

DJI 0020Aqua park-ul din cadrul Arsenal Park de la Orăștie, fosta unitate militară transformată de frații Emil și Marius Cristescu în cel mai întins complex turistic și de agrement din România, a primit în prima lună de funcționare peste 15.000 de vizitatori, dintre care doar un sfert au fost localnici, restul venind din alte zone ale țării.
Complexul Arsenal Park de la Orăștie a inaugurat la jumătatea lunii iunie centru SPA și o sală de sport multifuncțională, în valoare de 12,5 milioane de lei. Cele două obiective, sub numele generic de AquaPark Arsenal, au completat o serie de investiții în complexul turistic estimate la 20 de milioane de euro începând cu 2009, atunci când a fost deschis. În iulie, prima lună plină de funcționare, AquaPark a primit peste 15.000 de vizitatori plătitori, la care se adaugă alți 5.000 de clienți din ultimele două săptămâni din iunie.
Din numărul total de vizitatori ai AquaPark Arsenal, doar 25% au fost localnici, din Hunedoara, restul venind din alte zone. În complexul Arsenal Park, de la jumătatea lunii iunie, când au fost inaugurate noile investiții, s-au cazat aproximativ 3.500 de turiști, cărora li se adaugă un număr de 7.000 de vizitatori, care nu au înnoptat în complex.
“Ne așteptăm ca în luna august să avem peste 20.000 de vizitatori la aqua park și peste 5.000 de cazați în complex”, a declarat Marius Cristescu.
Aqua Park Arsenal include 3 zone distincte: SunWaves, Inner Bliss și Belvedere Lounge&Terasă. SunWaves este partea de exterior, care include 4 bazine (agrement, înot, de copii, respectiv pentru tobogane), 6 tobogane și un bar exterior. Inner Bliss reprezintă zona de interior, cu tobogane, 4 bazine (unul pentru copii, unul de relaxare cu râul leneș și cu porțiuni cu hidromasaj, un bazin cu apă rece, respectiv unul pentru tobogane), 3 saune și un bar. Priveliștea este elementul principal al zonei Belvedere Lounge&Terasă. Acest spațiu include 2 terase, un bar, un lounge și o cadă cu hidromasaj. Adâncimea bazinelor pentru copii este de 40 – 80 cm, iar a celorlaltor bazine de până la 1,2m. Temperatura apei este setată în permanență la 29-32 de grade Celsius.
AquaPark Arsenal poate găzdui 1.000 de vizitatori vara și 300 în restul anului. Intrarea în aqua park costă 30 de lei pentru trei ore și 50 de lei pentru întreaga zi, în cazul adulților, iar copiii plătesc 25 de lei pentru trei ore sau 40 de lei pentru o zi întreagă.
Arsenal Park a fost construit pe un teren de 80 de hectare care aparținea unei foste fabrici de armament din Orăștie, cumpărată de frații Emil și Marius Cristescu în anul 2001, după mai multe încercări. Din dorința de a lansa pe piața turistică un produs unic în țară, un resort cu tematică militară, Arsenal Park a fost inaugurat în 2009 când au fost construite spațiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.
De la deschidere și până la jumătatea lunii iunie 2016 s-au investit în complexul turistic aproximativ 20 de milioane de euro. Arsenal Park beneficiază din vara anului trecut de o rețea de piste de biciclete de 12 kilometri, s-a amenajat turnul de apă pentru salturi libere de la 30 de metri înălțime, asistate de un dispozitiv de tip PowerFan și pentru o tiroliană cu lungimea de 570 de metri, în care s-au investit 3 milioane de euro. PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din țară, iar tiroliana este în acest moment cea mai lungă din România, fiind realizată dintr-un singur segment. În complexul Arsenal Park a fost deschis și un loc de joacă pentru copii, care beneficiază de echipamente pentru căţărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, și balansoare. Locul de joacă este prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulţii care supraveghează copiii și poate găzdui simultan peste 300 de copii.
Investițiile s-au adăugat unor obiective finalizate anterior, respectiv parc de aventură, cu şase trasee de diferite dificultăţi, pentru copii şi pentru adulţi, cu peste 70 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime de până la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafaţa de 1.500 de metri pătraţi și un centru de agrement de călărie.
Aceste obiective au fost realizate in cadrul proiectului “Creșterea calității serviciilor turistice în cadrul Arsenal Park, prin crearea unei infrastructuri de agrement specifice”. Proiectul, început în 2014, a fost realizat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”.
Astfel, Arsenal Park acoperă cereri venite din mai multe segmente: team building-uri în weekend, turiștii care se cazează în timpul săptămânii, plus vizitatorii care nu înnoptează în complex, dar vin să se distreze pe parcursul zilei.
Arsenal Park este un complex de vacanţă cu 230 de locuri de cazare în care turiştii, unde pot practica diverse activităţi, printre care instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale.
Desfășurat pe o suprafaţă de 80 de hectare, Arsenal Park este cel mai întins complex turistic și de agrement din România şi, totodată, cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanţă militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26.

Comentarii

comentarii