Acasă Economic Peste 16 milioane de euro în lupta cu peste porcină africană. Ce...

Peste 16 milioane de euro în lupta cu peste porcină africană. Ce trebuie să facă fermierii din Timiș?

1581
DISTRIBUIȚI

Crescătorii de suine din Timiș care au avut pierderi în rândul animalelor din cauza pestei porcine africane au la dispoziție peste 16 milioane de euro pentru a-și reface efectivele de porci, începând cu data de 11 mai 2020.

Sesiunea de înscriere a cererilor se va desfășura până în 31 iulie 2020, ora 16.00.

„În conjunctura dificilă în care ne aflăm, suntem alături de agricultori şi continuăm măsurile de susținere deja anunțate, prin noi scheme de sprijin pe care le-am gândit şi le instrumentăm în beneficiul fermierilor și al producătorilor din sectorul agroalimentar”, a atenționează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul sesiunii suma disponibilă pentru selecția proiectelor este de 16.717.235 euro, depunerea urmând a se face la nivel național, defalcată.

Fiecare proiect poate beneficia de maximum 250.000 de euro.

Vestea bună este că rata sprijinului public nerambursabil pentru fermierii constituiţi în forme asociative este de 100%, iar pentru fermierii individuali sprijinul este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile.

Sprijinul acordat prin această sub-măsură urmăreşte creșterea capacităţii de prevenire a apariţiei epizootiilor şi combaterea acestora, precum şi reducerea efectelor dezastrelor naturale, a evenimentelor adverse şi catastrofale asupra potenţialului de producţie agricolă, ca urmare a răspândirii pestei porcine africane în România.

Comentarii

comentarii