Acasă Actualitate Peste 2.500 de participanți la ceremonia de absolvire de la USV, în...

Peste 2.500 de participanți la ceremonia de absolvire de la USV, în Parcul Rozelor. Invitat special Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

DISTRIBUIȚI

Un invitat special, Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, emoție, bucurie, mesaje motivaționale, focuri de artificii, show de confetti, un mare concert și peste 2.500 de persoane prezente: studenți, părinți, profesori, prieteni și invitați.

Toate acestea au făcut parte din grandioasa ceremonie de absolvire a studenților celor șase facultăți din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara (USVT), vineri, 23 iunie, de la ora 19,00, în Parcul Rozelor, unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Timișoarei.

Prof.univ. dr. Cosmin Popescu, rectorul USV, a explicat că respectând misiunea de a forma specialiști de înaltă ținută, Universitatea de Științele Vieții din Timișoara a celebrat mai mult ca oricând, educația și puterea sa de transformare și devenire a fiecărui om.

Formarea de specialiști cu pregătire superioară pentru economie, industrie, învățământ, știință și activități sociale reprezintă nu doar unul dintre obiectivele Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, ci însăși esența muncii profesorilor din această instituție de învățământ.

În discursul său rectorul Cosmin Popescu a spus: “Acesta este un moment emoționant pentru Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I al României. Anul acesta este un an al premierelor, iar una dintre premiere are loc acum aici în formatul acesta, unde toți absolvenții de la toate cele șase facultăți sunt împreună pentru a ne bucura și arăta că suntem o forță.

Astăzi, avem plăcerea să-l avem alături de noi pe un bun român, un bun familist, un bun patriot, pe Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, căruia îi urăm “Bun venit” printre noi.

Le mulțumesc colegilor mei, dascăli, pentru că au dat dovadă și cu generația aceasta de dedicare și profesionalism, altruism și multă implicare. Îi felicit și le mulțumesc pentru tot ce au făcut.

Cei mai plini de emoție sunt evident părinții studenților. Peste 2500 de persoane sunt prezente la eveniment la această mare ceremonie. Felicit părinții pentru modul în care s-au implicat și i-au susținut pe acești tineri frumoși la facultate să devină parte din viitorul țării.

E foarte important să avem succes și să fim și fericiți. Nu e o relație antagonică între a fi om de succes și a fi fericit, dar e foarte important ca să fii înțelept și să înțelegem cu adevărat ceea ce contează în viață și ce decizie iei în viață. E foarte important să știi să alegi lucrurile bune în viață.

Să vă ajute Dumnezeu să luați cele mai bune decizii în viață, dragi absolvenți! Vă doresc să fiți oameni de succes și oameni fericiți. În seara aceasta părinții și absolvenții sunt oameni fericiți. Fericirea înseamnă să-ți vezi copilul sănătoși și absolvind o instituție de prestigiu internațional așa cum este Universitatea de Științele Vieții Timișoara. 

Fericirea înseamnă să-ți vezi copilul crescând sănătos, fericirea înseamnă să iubești și să fii iubit, să fii sănătos și să ai succes și multe altele. Vă doresc mult succes și Dumnezeu să vă binecuvânteze”.

Cei 800 de studenți care au aniversat vineri finalizarea studiilor sunt absolvenți ai cursurilor  Facultății de Agricultură, ai Facultății de Bioingineria Resurselor Animaliere, ai Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate, ai Facultății de Inginerie Alimentară, ai Facultății de Management și Turism Rural și ai Facultății de Medicină Veterinară.

Toți aceștia, alături de profesori și membrii ai Senatului USVT , s-au întâlnit, vineri, în intervalul orar 17:30-18:15, cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, care a fost oaspete al USVT.

Evenimentul de absolvire l-a avuat ca maestru de ceremonii pe bine-cunoscutul jurnalist Mihai Morar.

În discursul său, Mircea Geoană a spus:

“Eu la NATO mă ocup de inovare și merg în multe locuri. Merg în universități, merg în companii, merg să văd guverne, iar astăzi sunt aici la Universitatea de Științele Vieții. Dragi absolvenți, alegând Universitatea de Științele Vieții, este cea mai bună alegere pe care ați  fi putut să o faceți. Meseria dumneavoastră este meseria viitorului. Agricultura este a viitorului.

Meseriile dumneavoastră vor continua să existe mulți ani de aici încolo, fiindcă reprezintă elementul central al societății și umanității.  Terminați o școală foarte bună aici la Universitatea de Științele Vieții. Aveți o meserie de mare viitor. Continuați să investiți în ceea ce știți, învățați lucruri noi, fiți curioși, rămâneți tineri în spirit și veți fi pregătit să faceți față oricăror șocuri în viața pe care o să o urmați.

Investiți în continuare în valori, în omenie, în prietenie și în ceea ce ați făcut în acești ani de școală. Păstrați-vă puritatea și frumusețea oricărei vârste prin care treceți. 

Am o rugăminte: Să nu vă simțiți niciodată complexați sau provinciali oriunde veți ajunge. Sunteți la fel de buni ca oricine altcineva, bine pregătiți. Eu angajez la NATO români și sunt printre cei mai bine apreciați. Sunt foarte bine pregătiți. Privirea sus și spinarea dreaptă, voință și ambiție vă doresc. Aparținem celei mai puternice alianțe din istoria umanității. Aparținem NATO. Nu vă faceți griji.”

Comentarii

comentarii