Acasă Actualitate Peste 2000 cazuri de infecții respiratorii și gripă la elevii din Timiș....

Peste 2000 cazuri de infecții respiratorii și gripă la elevii din Timiș. Recomandările medicilor!

DISTRIBUIȚI

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, numărul infecțiilor  respiratorii și gripă în rândul elevilor era de aproape 40, iar la preșcolari 33, la începutul săptămânii.

În total, până acum, de la începutul sezonului de gripă, au fost înregistrate peste 860 de situații la preșcolari și aproape 2080, la elevi.

Incluziv profesorii s-au îmbolnăvit. Este vorba de 62 de cazuri. Conform DSP Timiș, din tranșele de vaccin gripal repartizate județului au fost administrate un număr de 21.960 doze. O parte a fost deja administrată personalului medico-sanitar, cât și prin cabinetele medicilor de familie, persoanelor  aparținând  grupelor  la risc precum și persoanelor instituționalizate și personalului de îngrijire a acestora.

Ministerul Sănătății a finalizat, în 31 ianuarie, achiziția celor 35 000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Noile doze de vaccin gripal vor ajunge în maxim o săptămână la direcțiile de sănătate publică județene pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Până la data de 26.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Conform informării ANMDM, la nivel național există stocuri de medicamente antivirale specifice (OSELTAMIVIR) care sunt eliberate în farmaciile cu circuit deschis pe bază de prescripție medicală.

Măsuri de prevenirea gripei!

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicației și consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare, precum și izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Comentarii

comentarii