Acasă Economic Peste 2,2 milioane de euro investite de E.ON în ultimii cinci ani...

Peste 2,2 milioane de euro investite de E.ON în ultimii cinci ani pentru iluminat modern în şcolile din România

1012
DISTRIBUIȚI

E.ON România a continuat în acest an proiectul „Energie în școlile copilăriei”, dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu şi eficientizării consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologii moderne a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ.

În cadrul proiectului, care a debutat în 2012, au fost montate 21.500 de corpuri de iluminat și 52.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de companie până în prezent fiind de circa 2,2 milioane de euro.

“Soluţiile pentru crearea unor condiţii de viaţă mai bune consumând în acelaşi timp mai puţin din resursele planetei reprezintă o preocupare centrală a zilelor noastre. Proiectul nostru de responsabilitate socială se pliază perfect pe misiunea noastră. Am ales să sprijinim în principal învăţământul şi vom continua să o facem, pentru că este cea mai bună investiţie  pentru un viitor mai bun”, a declarat Dan Morari, Director General al E.ON Energie România.

Proiectul a fost implementat în 44 de unități de învățământ din țară, din mediul rural și urban, peste 25.000 de copii și cadre didactice fiind beneficiari direcţi.

Anul acesta, E.ON România a adus iluminatul modern şi eficient în şapte şcoli din judeţele Mureş, Sibiu, Maramureş, Timiş, Arad, Suceava şi Neamţ, în perioada aprilie-august, fiind montate circa 6.000 de corpuri de iluminat și 15.000 de tuburi cu led.

Pentru 5.000 de copii și cadre didactice noul an şcolar începe astfel cu con-diţii mai bune de studiu, dar și cu o reducere a consumului de energie şi im-plicit a costurilor eferente.

Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele noi, bazate pe tehnologii efi-ciente, cum este tehnologia led, aduc economii importante şi aceasta nu nu-mai în cazul unor instituţii cu sute sau mii de corpuri de iluminat ci şi în cazul consumatorului casnic.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu circa 11,8 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială, acestea având aproxima-tiv 280.000 de beneficiari.

Comentarii

comentarii