Acasă Actualitate Peste 250 de polițiști timișeni, prezenți în jurul unităților de învățământ la...

Peste 250 de polițiști timișeni, prezenți în jurul unităților de învățământ la începutul noului an școlar. Ce măsuri va lua IPJ Timiș în școli?

136
DISTRIBUIȚI

Ziua de luni, 13 septembrie 2021, înseamnă începutului noului an școlar pentru peste 100.000 de elevi din județul Timiș. În dimineața acestei zile, cei mai mulți au marcat momentul cu manifestații specifice la școlile unde urmează cursuri. Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș a trimis 250 de polițiști să păzească, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, zonele unităților de învățământ din județ, „pentru un început în siguranță al noului an școlar”, după cum transmit reprezentanții instituției.

„Pentru polițiștii timișeni, siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală”, precizează reprezentanții IPJ Timiș.

De altfel, la fel ca în trecut, și în anul școlar 2021-2022, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa în unitățile de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. În plus, dau asigurări reprezentanții inspectoratului, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Tot în acest an școlar, polițiștii timișeni ar urma să intensifice activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și acțiunile de control ale unităților economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Tuturor acestor măsuri li se adaugă și diferite activităţi preventiv-educative desfășurate de IPJ Timiș în cadrul orelor de curs.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii rutieri au desfășurat activități preventiv-educative, cu și pentru elevi. Ne dorim ca anul școlar să continue așa cum a început,  în condiții de siguranță și cu prezență fizică a elevilor în unitățile de învățământ, fapt pentru care recomandam tuturor sa respecte masurile de protecție impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2. Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor dar și cadrelor didactice și părinților, un an școlar plin de performanțe și succes!”, mai transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii