Acasă Economic Peste 2,7 milioane de euro investiți la Spitalul Municipal Timișoara, pentru tratamentul...

Peste 2,7 milioane de euro investiți la Spitalul Municipal Timișoara, pentru tratamentul bolilor cardiovasculare

DISTRIBUIȚI

Spitalul Municipal Timișoara a organizat o prezentare, marți 8 septembrie, la Hotelul Boavista, a unui amplu proiect transfrontalier, în valoare de peste 2,7 milioane de euro, privind prevenția și tratamentul bolilor cardiovasculare, care reprezintă principala cauză de îmbolnăvire și deces în zona de vest și în țară.

Partener în activități este spitalul din Bekeș, Ungaria. Durata proiectului este de 24 luni (01.01.2019 – 31.12.2020)

Dr. Olimpia Oprea a explicat că obiectivul general este îmbunătățirea serviciilor de sănătate în cele două instituții medicale din județele Timiș și Békés pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice, în beneficiul populației din zona Timiș – Békés printr-o abordare incluzivă și modernă.

De asemenea, se urmărește îmbunătățirea infrastructurii de sănătate pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice în Timiș și Békés, precum și ușurarea accesului populației din zona Timiș – Békés la informații privind sănătatea și la servicii medicale de calitate pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice.

Vor fi achiziționate și instalate echipamente medicale performante pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice.

Vor avea loc patru workshopuri comune pentru personalul medical din cele două județe în vederea îmbunătățirii abilităților medicale în domeniul diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare și vasculare periferice și patru seminarii pentru publicul larg în care se vor transmite informații despre prevenirea bolilor cardiovasculare și vasculare periferice.

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a achiziționat următoarele echipamente medicale: 1 angiograf, 3 ecografe, 1 software cardiac pentru RMN, 4 monitoare TA, 4 monitoare EKG, 7 paturi medicale, 4 electrocardiografe și 2 defibrilatoare portabile.

Cu angiograful  biplan pentru cardiologie intervențională și vasculară periferică se pot realiza procedee pentru patologie arterială (stenoze, ocluzii vasculare carotidiene, la nivelul membrelor sau splanhnice), procedee pentru patologie oncologică cu afectare vasculară (procedee de chemoembolizare a diferitelor tumori și metastaze), procedee pentru patologie hemoragică (rupturi hepatice, splenice, hemoragii postoperatorii și postpartum).

Până la final 2500 de persoane vor fi informate cu privire la prevenirea și diagnosticul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice, 1500 de persoane din județul Timiș vor fi beneficiare ale screening-ului asigurat de către Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Comentarii

comentarii