Acasă Eveniment Peste 30 de migranți din Irak, Afganistan și Siria – depistați în...

Peste 30 de migranți din Irak, Afganistan și Siria – depistați în Timișoara în trei zile

1576
DISTRIBUIȚI

În perioada 18 – 20 august, poliţiştii locali au depistat în Timişoara mai multe grupuri de migranţi din Irak, Afganistan şi Siria, în total un număr de 32 de persoane. 15 dintre acestea au fost predate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, iar 17 predate Secţiei 1 respectiv Secţiei 3 de Poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara.

Din cele 15 persoane predate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, 5 cetăţeni de origine irakiană au fost depistaţi în Parcul Botanic şi 10 cetăţeni sirieni au fost depistaţi pe Splaiul Nicolae Titulescu, aceştia fiind înregistraţi anterior în evidenţele Centrelor Regionale de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil din Giurgiu şi Bucureşti.

6 persoane de origine irakiană, dintre care 5 adulţi şi un minor, depistate în Piaţă Traian din Timişoara şi 9 persoane de origine afgană (3 adulţi şi 6 minori), depistate în Parcul Alpinet, care susţin că au trecut frontieră prin Serbia, au fost predate către Secţia 1 Poliţie respectiv Secţia 3 Poliţie în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 18 august, două persoane de origine irakiană, înregistrate în evidenţele Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, depistate în Piaţă Victoriei ca urmare a tulburării ordinii publice au fost predate Secţiei 1 de Poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara. În urma controlului sumar efectuat asupra unuia dintre aceştia a fost găsită o cantitate de substanţă despre care există suspiciunea că face parte din categoria drogurilor de mare risc.

 

 

Comentarii

comentarii