Acasă Eveniment Peste 30 de migranţi, prinşi la Timişoara într-un tren care venea din...

Peste 30 de migranţi, prinşi la Timişoara într-un tren care venea din Bucureşti şi mergea spre Budapesta

1379
DISTRIBUIȚI

Un grup format din peste 30 de migranţi din Siria şi Irak, printre care şi copii, a fost dat jos în Gara Timişoara Nord, duminică dimineaţă, din trenul care circula pe ruta Bucureşti- Budapesta, ei fiind preluaţi de Poliţia Transporturi Feroviare pentru a fi verificaţi. În ultima perioadă, tot mai multe grupuri de migranţi sunt depistate la Timişoara, în zona centrală a oraşului, obişnuind să doarmă în Parcul Botanic.

Potrivit poliţiştilor, aproximativ 30 de persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 60 de ani, din Siria şi Irak, care călătoreau în trenul Bucureşti – Budapesta au fost date jos în Gara Timişoara Nord, după ce mai mulţi pasageri din tren au anunţat Poliţia despre prezenţa acestora.

Odată ajunşi la Timişoara, unii dintre migranţi au spus că au venit în vizită la rude, iar alţii au încercat să se ascundă, însă cu toţii au fost preluaţi de Poliţia Transporturi Feroviare pentru a fi verificaţi, scrie news.ro.

Surse poliţieneşti timişorene spun că cei 38 de migranţi (11 femei, 10 bărbaţi, 17 minori) erau cazaţi în centrele similare din Galaţi şi Bucureşti şi sunt solicitanţi de azil în România.

Având acte în regulă, dânşii se pot deplasa liberi prin România, aşa că au ales drumul spre vestul ţării, probabil pentru că este mai aproape de frontiera cu Ungaria, spre Schengen.

Poliţiştii mai spun că şi în cursul zili de sâmbătă un grup format din 27 de migranţi au fost depistaţi în Timişoara, după ce au reuşit să treacă ilegal graniţa din Serbia. O parte dintre aceştia s-au prezentat la Poliţie, unde au cerut azil în România.

Comentarii

comentarii