Acasă Economic Peste 30% dintre români aleg trandafirii pentru amenajarea curţii

Peste 30% dintre români aleg trandafirii pentru amenajarea curţii

DISTRIBUIȚI

trandafiri-pomisori

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, românii se arată din ce în ce mai interesaţi de amenajarea curţii, indiferent dacă locuiesc în zona urbană sau rurală, iar trandafirul se regăseşte pe primul loc în topul preferinţelor acestora.

„În ultima perioadă am observat un interes tot mai crescut al românilor pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul casei, trandafirul fiind una dintre cele mai apreciate flori de grădină. Datorită diversităţii şi coloritului variat al acestei specii, dar şi a rezistenţei şi a perioadei mai lungi de înflorire, cererea pentru diferite tipuri de trandafir a devenit tot mai mare, de la an la an”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România. Potrivit acestuia, peste 30% dintre românii care locuiesc la curte aleg să planteze în grădină şi trandafiri, alături de alte specii de flori sezoniere şi de plante aromatice. Dintre aceştia, trandafirii căţărători – care înfloresc în mai multe sezoane – puternic parfumaţi, în culori tari precum orange, fuchsia, lila sau bordeaux se regăsesc în topul preferinţelor românilor, întrucât asigură un ambient plăcut în grădină pentru o perioadă mai lungă de timp. „Încă de la începutul sezonului, Hornbach pune la dispoziţia clienţilor o gamă diversificată de butaşi de trandafiri, atât în ghiveci, cât şi cu rădăcina împachetată, dar şi ambalaţi în containere de la 3 la 15 litri”, a subliniat Mugurel – Horia Rusu. În ceea ce priveşte îngrijirea acestor specii de flori, potrivit reprezentantului companiei, trandafirii preferă un sol uscat, bogat în humus şi reavân, şi sunt mari iubitori de lumină. Astfel, pentru a se putea dezvolta şi înflori corespunzător, cel mai indicat este ca trandafirii să se planteze într-un sol lutos, sau luto-argilos, de fertilitate medie, într-o zonă cât mai însorită din curte. În plus, cerinţele faţă de apă ale acestei plante sunt moderate, fiind mai mari în timpul creşterii lăstarilor şi a bobocilor, iar ploile foarte abundente pot deprecia calitatea florilor la unele specii.
Pentru a veni în sprijinul românilor care doresc să îţi pregătească grădina pentru venirea verii, pe tot parcursul lunii iunie, Hornbach organizează în toate magazinele sale, o zonă special dedicată, în care clienţii vor putea afla detalii despre creşterea şi îngrijirea acestor specii şi vor putea alege dintre cele mai noi sortimente de trandafiri, retailerul îmbogăţindu-şi gama de produse de la an la an. În plus, toate magazinele Hornbach pun, în permanenţă, la dispoziţia clienţilor un sortiment de peste 30 de soiuri diferite de trandafiri, inclusiv soiul „Amalia” ce a fost creat special şi poate fi găsit doar în locaţiile retailerului. Acestora li se adaugă mai multe de specii de pomi, arbuşti fructiferi, plante de exterior şi interior, bulbi, seminţe, gazon, maşini, garduri, pământ, îngrăşământ, precum şi toate accesoriile şi uneltele necesare pentru proiectele de grădinărit. De asemenea, clienţii Hornbach beneficiază şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o calitate ridicată. Astfel, în cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.

Românii preferă lacurile şi lazurile colorate pentru lemn

Tot în luna iunie, clienţii magazinelor Hornbach vor putea învăţa de la specialişti, în cadrul unei zone special amenajate, care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru o lăcuire profesională, de lungă durată. „Odată cu venirea sezonului cald, pe lângă decorarea grădinii, românii se arată din ce în ce mai interesaţi şi de reamenajarea spaţiilor de recreere, tot mai mulţi dintre aceştia realizând că o protecţie corespunzătoare asigură lemnului şi metalului o durată de viaţă mai lungă, precum şi o rezistenţă mai mare împotriva cariilor, ciupercilor şi a altor dăunători”, a declarat reprezentantul companiei. Astfel, pentru a se putea bucura mai mult timp de spaţiile pe care şi le amenajează, clienţii pot opta pentru o serie de grunduri, emailuri, lazuri, cât şi pentru uleiuri speciale. De asemenea, cei care doresc să ofere un plus de culoare în exteriorul, sau interiorul locuinţei, pot alege şi lacurile decorative, în diferite nuanţe, pentru lemn, parchet sau piatră. „Un rezultat cu adevărat deosebit, atunci când vine vorba de lăcuirea unei anumite suprafeţe, nu ţine numai de calitatea produsului ales, ci şi de aplicarea corespunzătoare a acestuia. În acest sens, clienţii trebuie să ţină cont de indicaţiile de pe ambalajul produsului, şi, nu în ultimul rând să ceară părerea personalului specializat de la raft, atunci când ceva nu este clar”, a mai adăugat Mugurel-Horia Rusu. În ceea ce priveşte metodele de aplicare a lacurilor, este foarte important ca în cazul suprafeţelor din lemn netratat să se aplice iniţial un grund de protecţie, după care minim două straturi de lazură sau lac. De asemenea, pentru rezultate de calitate, trebuie să se aleagă şi ustensilele potrivite, pensula specială pentru lăcuit şi folia de protecţie neputând să lipsească în cazul unei astfel de lucrări. Când vine vorba de preferinţele românilor în materie de soluţii de protecţie a suprafeţelor din lemn sau metal, potrivit reprezentantului companiei, lazurile şi lacurile colorate pentru lemnul din exterior sunt cele mai căutate de pe segmentul lor, cererea acestora fiind tot mai mare în sezonul cald. Toate cele cinci magazine Hornbach din ţară pun permanent la dispoziţia clienţilor o varietate impresionantă de lacuri, lazuri şi emailuri pentru interior sau exterior (protectoare, anticarii, ecologice sau decorative), precum şi o serie de lacuri speciale pentru lemnul de terasă, parchet, piatră sau care se pot aplica direct peste rugină. De asemenea, clienţii Hornbach au acces permanent şi la toate ustensilele şi accesoriile necesare unei astfel de lucrări, beneficiind totodată şi de un serviciu special de mixare, care le permite să îşi aleagă nuanţa dorită de lac, direct din magazin. Mai multe informaţii despre metodele de creştere şi îngrijire ale trandafirilor, cât şi despre lacurile de protecţie pentru interior sau exterior se pot găsi, începând cu 5 iunie, în magazinele Hornbach şi pe pagina oficială www.hornbach.ro.

Comentarii

comentarii