Acasă Actualitate Peste 3.000 de funcţionari din Timiş îi cer lui Victor Ponta să...

Peste 3.000 de funcţionari din Timiş îi cer lui Victor Ponta să nu facă disponibilizări în instituţii

403
DISTRIBUIȚI

birocratii functionarii DSCF8624Peste 3.000 de funţionari, membrii de sindicat din cele 99 de primării din Timiş, inclusiv din Timişoara, precum şi din cadrul consiliului judeţean şi al instituţiilor subordonate au iscălit o adresă către prim-ministrul Victor Ponta.

Ei s-au alăturat altor 50.000 de sindicalişti din administraţia publică din România, care cer guvernului să nu facă preconizatele disponibilizări, fiindcă şi aşa activitatea din instituţii decurge foarte greu tocmai din lipsă de personal.

Şi aşa e lipsă de personal

“V-am adus la cunoştinţă şi supus analizei, prin adresa F.N.S.A. nr. 18 din 21.02.2013, câteva probleme cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică din România, precum şi propunerile de rezolvare a acestora. Printre aceste probleme sesizăm şi lipsa de personal din foarte multe unităţi administrativ-teritoriale, motiv pentru care scade eficienţa şi calitatea serviciilor prestate către populaţie şi determină efectuarea multor ore suplimentare care nu sunt plătite şi nici nu pot fi recuperate, deoarece s-ar produce un dezechilibru uriaş în activitatea curentă. Pentru reglementarea acestei situaţii, solicităm prin aceeaşi adresă, şi ulterior prin lista de revendicări a F.N.S.A. din 19.04.2013, deblocarea posturilor vacante şi plata orelor suplimentare. Cu stupoare aflăm că Guvernul României, ca răspuns la solicitările noastre, pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care propune reducerea posturilor vacante din administraţia publică locală, ceea ce va duce la destructurarea activităţii din acest sector. Prin reducerea posturilor vacante, foarte multe compartimente se vor desfiinţa. La acest moment, reducerea posturilor vacante din administraţia publică locală înseamnă, practic, diminuarea numărului de posturi cu 24%, actualmente posturile fiind ocupate efectiv doar în proporţie de 76%. De asemenea, cine consideră şi afirmă că se poate face administraţie publică locală, de pildă cu un număr de 350 de salariaţi, într-o unitate administrativ-teritorială cu 400.000 de locuitori, precum reiese din anexa 1 la acest proiect de OUG, nu cunoaşte absolut nimic despre problematica din administraţia locală. FNSA respinge categoric un astfel de proiect de act normativ şi vă solicită insistent să reconsideraţi astfel de propuneri şi să analizaţi mai responsabil, nuanţat şi pe termen lung situaţia din adminsitraţia publică locală, în folosul cetăţenilor României”, se arată în adresa trimisă Guvernului României, personal prim-minstrului Victor Ponta.

Comentarii

comentarii