Acasă Actualitate Peste 350 de medici din Europa, SUA şi România s-au reunit la...

Peste 350 de medici din Europa, SUA şi România s-au reunit la Opera Timişoara

286
DISTRIBUIȚI

Peste 350 de medici hematologi, cardiologi, chirurgi, diabetologi, de familie sau de laborator, din 19 ţări din Europa, SUA şi România, au participat, joi, 19 mai, de la ora 18.30, alături de primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, în Sala Operei Naţionale Timişoara, l-a ceremonia de deschidere a celei de-a XVI-a Conferinţe Internaţionale a Ligii Danubiene de Tromboză şi Boli Hemoragice.

„Preocuparea medicală legată de închegarea sângelui de devierea sa patoligică spre deficit sau exces, exprimată prin sângerare, respectiv tromboză, au ieşit de mult timp din spaţiul restrâns al hematologiei, plasându-se pe coordonate largi de interdisciplinaritate. Ele au revoluţionat prin oferta lor terapeutică şansele de viaţă pentru numeroase îmbolnăviri. Cel mai evident este cuvântul hotărâtor pe care îl au în patologia cardiovasculară, patologie situată pe locul I al mortalităţii generale, dar şi în alte capitole: diabetologie, hematologie, hematologie, oncologie, obstetrică sau ortopedie. Conferinţa se adresează unei comunităţi largi medicale şi se bucură de participarea largă a unor personalităţi prestigioase din ţară şi din 19 ţări din Europa şi America”, a spus prof. univ. dr. Margit Şerban, preşedintele Comitetului de organizare.

„Este un prilej deosebit realizat cu aportul efectiv a două personalităţi marcante a lumii medicale din Timişoara – prof. Margit Şerban şi prof. Hortensia Ioniţă”, a precizat prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara.

„Pentru organizarea unor asemenea evenimente sunt necesare săptămâni chiar luni de muncă, pentru a asigura o bună desfăşurare. Cu toţii ştim cât de important este tratamentul hemoragiilor sau mai ales a afecţiunilor trombo-embolice care de foarte multe ori sunt fatale pacientului. Eu vă mulţumesc în numele Direcţiei de Sănătate Publică Timiş că aţi ales Timişoara pentru organizarea acestei conferinţe”, a spus prof. univ. dr. Horia Vermeşan, directorul DSP Timiş.

Comentarii

comentarii