Acasă Eveniment Peste 40 de afgani și pakistanezi, prinși de polițiștii de frontieră arădeni,...

Peste 40 de afgani și pakistanezi, prinși de polițiștii de frontieră arădeni, joi, încercând să treacă ilegal frontiera

527
DISTRIBUIȚI

Joi, 28 ianuarie, polițiștii de frontieră din județul Arad au depistat 42 de cetățeni din Afganistan și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera, o parte dintre ei pe la „frontiera verde”, alții ascunși în TIR-uri. Cercetările vor continua până când polițiștii de frontieră stabilesc întreaga activitate infracțională a celor depistați.

Doar la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, joi, au fost depistate în urma controalelor trei marfare în care erau ascunși, în total 15 cetățeni din Afganistan. Cele trei vehicule erau conduse de un român, un belarus şi un iranian. „În urma verificărilor, în interiorul autovehiculelor au fost descoperiţi ascunşi, cincisprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 si 30 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

La PTF Nădlac II, în aceeași zi, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în două automarfare, în compartimentul destinat pentru transportul de marfă, opt persoane. „Autovehiculele erau conduse de un şofer turc şi unul bulgar, iar la verificări poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 12 şi 51 de ani”, transmit despre acest caz polițiștii de frontieră.

În apropiere de Nădlac au fost descoperite, în mai multe puncte, nouăsprezece persoane care încercau să treacă pe jos frontiera. La sediu, polițiștii au constatat că este vorba despre 12 cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, şi şapte cetăţeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

„În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, asigură reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii